Buzz

Advent Calendar: 12 Δεκεμβρίου 2015

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, κρυφοκοιτάζει τις πιο ωραίες πρώτες ματιές στο σινεμά.

Advent Calendar: 12 Δεκεμβρίου 2015

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Αχ αυτό το βλέμμα! Από την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τις ωραιότερες πρώτες ματιές στο σινεμά: την πρώτη φορά που δυο μάτια είδαν κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή (ή, έστω, θα μάς άλλαζε δυο ώρες από τη δική μας). Ματιές γεμάτες έρωτα, απορία, αισιοδοξία, μελαγχολία, καρδιοχτύπι, γέλιο, αναστάτωση. Επειδή οι μέρες που ζούμε δε μάς κάνουν απαραίτητα να ατενίζουμε το μέλλον με ενθουσιασμό, κερδίζουμε ενέργεια από τα ωραιότερα πρώτα βλέμματα της οθόνης. Για 25 μέρες, το Flix σάς κοιτάζει κατάματα και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Η ταινία - «Ο Ψαλιδοχέρης» του Τιμ Μπάρτον, 1990 Τα «τέρατα» του Τιμ Μπάρτον ήταν πάντα τα πιο τρυφερά, πιο ευαίσθητα πλάσματα στο σύμπαν του. Περισσότερο απ' όλα ο Ψαλιδοχέρης, ο ημιτελής Εντουαρντ με τα χέρια-ψαλίδια (σχεδιασμένα από τον Σταν Γουίνστον), ο πιο παράξενος κάτοικος της προαστιακής κοινότητας, που μοιάζει τρομακτικός, είναι συχνά καταστροφικός, αλλά κρύβει την πιο αθώα ψυχή που έχει κανείς φανταστεί. Κι όταν ο Εντουαρντ θα ερωτευτεί την έφηβη Κιμ με τα χρυσά μαλλιά και τη χρυσή καρδιά, εκείνη θα δει μέσα του κι απ' έξω του μόνο καλοσύνη κι ομορφιά.

Το βλέμμα - Πρώτη συνάντηση, τρομακτική και για τους δυο. Η Κιμ βλέπει ένα απειλητικό πλάσμα στο δωμάτιό της, ο Εντουαρντ βλέπει κάποια που, ως συνήθως, θα βρει κάποιον τρόπο να του επιτεθεί. Την επόμενη στιγμή, αμοιβαία διερεύνηση. Την επόμενη στιγμή, αγάπη.

Με κλειστά μάτια - Εχει να κάνει και με το timing, το '90 ήταν η εποχή που ο Τζόνι Ντεπ κι η Γουαϊνόνα Ράιντερ μεσουρανούσαν ως το πιο μεθυστικό κινηματογραφικό ζευγάρι, όμως κάτι μας λέει ότι δυο ηθοποιοί δε θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη χημεία, μεταξύ τους και με το σκηνοθέτη τους, από τους τόσο νέους (27 και 19 χρόνων) πρωταγωνιστές που υποστήριξαν, τότε, με τρόπο μοναδικό τη διαφορετικότητα.

edward scissorhands gif

Δείτε εδώ τα προηγούμενα παράθυρα του advent calendar που άνοιξε φέτος το Flix:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

edward scissorhands poster 607