Buzz

Τρέιλερ για το «Adults in the Room» του Κώστα Γαβρά

στα 10

Μόλις κυκλοφόρησε το τρέιλερ για τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά που κάνει την παγκόσμια πρεμίερα της στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Flix Team
Τρέιλερ για το «Adults in the Room» του Κώστα Γαβρά

Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

Βασισμένο στο βιβλίο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017 και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, το νέο - 19ο στη σειρά - φιλμ του Κώστα Γαβρά θα κάνει την πρεμιέρα του στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά.

Adults in the Room

Ταινία «εποχής» πλέον, το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» θα κάνει την πρεμιέρα του με τον πρωταγωνιστή και εμπνευστή του, Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται και στην ελληνική Βουλή με το δικό του κόμμα, τη Μέρα 25, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυναμική που προφανώς είχε στο εκλογικό σώμα.

Δείτε εδώ το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε:

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην ταινία φέρουν ο καθένας την εθνικότητα που έχει, σύμφωνα με επιθυμία του Κώστα Γαβρά.

Ετσι, ο Χρήστος Λούλης υποδύεται το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κώστας Γαβράς μιλάει για το «Ενήλικοι στην Αίθουσα», τον Γιάνη Βαρουφάκη, την ελληνική κρίση

Adults in the Room

Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

Το Flix βρίσκεται στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

Δείτε εδώ έξι σκηνές από την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά