Φεστιβάλ / Βραβεία

«Αδικος Κόσμος»: οι συντελεστές μάς μιλούν μετά την πρεμιέρα στο Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Λίγες ώρες μετά την επίσημη πρεμιέρα του «Αδικου Κόσμου», της νέας ταινίας του Φίλιππου Τσίτου, στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ο σκηνοθέτης, ο πρωταγωνιστής Αντώνης Καφετζόπουλος και η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπουσίου μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους.

«Αδικος Κόσμος»: οι συντελεστές μάς μιλούν μετά την πρεμιέρα στο Σαν Σεμπαστιάν
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος στο Σαν Σεμπαστιάν!

«Το κοινό του Σαν Σεμπαστιάν είναι παραδοσιακά έντονο στις αντιδράσεις του, δεν το έχει σε τίποτα να αποδοκιμάσει μια ταινία, ή να φύγει εάν δεν του αρέσει,» λέει η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπουσίου. «Στο τέλος της προβολής του ‘Αδικου Κόσμου’ μας περίμενε ένα ζεστό, παρατεταμένο χειροκρότημα, που μας έδωσε τόσο μεγάλη χαρά, που η αντίδρασή μας ήταν μάλλον αμήχανη! Πάντως είναι ένας πολύ καλά οργανωμένο Φεστιβάλ, μ’ έναν εξαιρετικό διευθυντή, σε μια υπέροχη πόλη – είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ.»

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την ίδια την ταινία: «μου είπαν ότι ο κόσμος χειροκρότησε πολύ στο τέλος της προβολής, εμένα μ’ ενδιέφερε ότι μου φάνηκε πάρα πολύ καλή η ταινία, καλύτερη από την ‘Ακαδημία Πλάτωνος’ κι αυτό για μένα είναι αρκετό.»

Οσο για το σκηνοθέτη του «Αδικου Κόσμου», Φίλιππο Τσίτο, ήταν κεφάτος αλλά... μπερδεμένος! «Είναι δύσκολο να εκτιμήσεις τις αντιδράσεις του κοινού αν δεν κάνεις μια καθαρή κωμωδία, οπότε κρίνεις από το πόσο γελάει ο κόσμος. Πάντως οι θεατές είχαν μπει μέσα στο πνεύμα της ταινίας κι έδειξαν να τους αρέσει. Οσο εξελίσσεται στην ταινία η ιστορία και η έμφαση περνά από το φόνο στο love story, το κοινό εμπλεκόταν όλο και περισσότερο. Στις μπροστινές μου θέσεις ήταν ένα ζευγάρι που, ξεκινώντας η ταινία καθόταν παράλληλα και σιγά σιγά, μέχρι το τέλος, βρέθηκαν αγκαλιά... Μάλιστα κι ο εκπρόσωπος της Films Boutique, της εταιρείας που χειρίζεται την ταινία στο εξωτερικό, είχε βάλει στο μάτι το ίδιο ζευγάρι και παρατηρούσε τις αντιδράσεις του, χωρίς να το ξέρω. Μόλις τελείωσε η προβολή, ήταν το πρώτο πράγμα που κουβεντιάσαμε!»

Αρα, θα περιμένουμε την πρεμιέρα του «Αδικου Κόσμου» στην Ελλάδα, για να έρθουμε πιο κοντά με τους διπλανούς μας!

Δείτε και διαβάστε τι ειπώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του «Αδικου Κόσμου» στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για τον «Αδικο Κόσμο» εδώ