Buzz

Επίσημη πρώτη για το «Adieu au Langage» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

στα 10

To πολυσυζητημένο «Adieu au Langage» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ θα προβληθεί στις 13 Ιουνίου στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος «Τώρα Γκοντάρ» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Επίσημη πρώτη για το «Adieu au Langage» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

O Ζαν-Λικ Γκοντάρ υπήρξε ένα από τα πρόσωπα του 67ου Φεστιβάλ Καννών, με τη συμμετοχή της πολυσυζητημένης τρισδιάστατης τελευταίας του ταινίας «Adieu au Langage» στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ και την τελική επικράτησή της στα βραβεία, όταν μοιράστηκε το Βραβείο της Επιτροπής μαζί με το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν.

Ο Γκοντάρ δεν ήρθε στις Κάννες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε κανέναν να ασχολείται μαζί του καθημερινά, παίρνοντας αφορμή από τη συνέντευξη που έδωσε στο France Inter τις μέρες του Φεστιβάλ αλλά και το βίντεο που έστειλε στον Ζιλ Ζακόμπ και τον Τιερί Φρεμό εξηγώντας τους λόγους της απουσίας του.

Διαβάστε και δείτε εδώ γιατί ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ δεν ήρθε στο 67ο Φεστιβάλ Καννών.

2

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος που οργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδας στον Ζαν-Λικ Γκοντάρ με τίτλο «Τώρα Γκοντάρ» από τις 5 έως και τις 18 Ιουνίου, θα δούμε και πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Adieu au Langage», την Παρασκευή 13 Ιουνίου στην Αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης.

Την ταινία θα παρουσιάσει ο στενός συνεργάτης του Γκοντάρ, σκηνοθέτης, μοντέρ και διευθυντής φωτογραφίας, Φαμπρίς Αρανιό, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα για το αφιέρωμα. Αυτή η προβολή θα είναι και η πρώτη τρισδιάστατη στην ιστορία της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Wild Bunch και την Weird Wave, την εταιρεία διανομής που θα κυκλοφορήσει την ταινία μέσα στο 2014 και στις αίθουσες.


Διαβάστε ακόμη: