Buzz

Οσκαρ: O Ρoμάν Πολάνσκι είχε κάθε ευκαιρία να αμφισβητήσει την διαγραφή του υποστηρίζει η Ακαδημία

στα 10

Ο σκηνοθέτης έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της Ακαδημίας, αλλά ο οργανισμός δηλώνει ότι μια δίκαιη διαδικασία ακολουθήθηκε κατά γράμμα.

Οσκαρ: O Ρoμάν Πολάνσκι είχε κάθε ευκαιρία να αμφισβητήσει την διαγραφή του υποστηρίζει η Ακαδημία

Ο Πολάνσκι διαγράφηκε από τον κατάλογο των μελών της Ακαδημίας το 2018, μαζί με τον Μπιλ Κόσμπι και τον Χάρβεϊ Γουαϊνστίν καθώς στην Αμερική, εκκρεμεί εναντίον του μια καταδίκη για την σεξουαλική του σχέση με μια έφηβη κοπέλα το 1973. Μια καταδίκη που δεν υπήρξε εμπόδιο στο να είναι ο Πολάνσκι μέλος της ένωσης όλα αυτά τα χρόνια ούτε στάθηκε εμπόδιο στο να κερδίσει το Οσκαρ για τον «Πιανίστα» το 2002.

Σε κάθε περίπτωση από τον περασμένο Οκτώβριο ο Ρομάν Πολάνσκι δεν βρίσκεται ανάμεσα στα μέλη της Ακαδημίας και η μήνυση που κατέθεσε εναντίον αυτής της απόφασης τον περασμένο Απρίλιο, πρόκειται να εκδικαστεί σε δικαστήριο του Λος Αντζελες, κάτι που η Ακαδημία προσπαθεί να εμποδίσει να συμβεί υποστηρίζοντας πως αφού ο σκηνοθέτης είναι φυγάδας από την αμερικανική δικαιοσύνη δεν έχει δικαίωμα να ζητά την μεσολάβηση της σε μια άλλη υπόθεση.

Δείτε ακόμη: Η Εμανουέλ Σενιέ κάνει παρατήρηση στον Κουέντιν Ταραντίνο για τον τρόπο που χρησιμοποίησε τη ζωή του Πολάνσκι και το θάνατο της Σάρον Τέιτ

Polanski Oscar Ο Χάρισον Φορντ παραδίδει στον Ρομάν Πολάνσκι το Οσκαρ του στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ

Υποστηρίζει επίσης, ότι ο σκηνοθέτης είχε κάθε ευκαιρία να αμφισβητήσει την διαγραφή του και το έκανε στέλνοντας μια επιστολή δέκα σελίδων από τον δικηγόρο του, περισσότερες από 400 σελίδες συμπληρωματικών σελίδων, ένα αντίγραφο του ντοκιμαντέρ «Roman Polanski: Wanted and Desired» κι ένα προσωπικό μήνυμα σε βίντεο προς την διοίκηση της Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ένωσης Τζον Κουίν, όλα τα στοιχεία εξετάστηκαν και η απόφαση ήταν να παραμείνει ενεργή η διαγραφή του σκηνοθέτη, μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο «δίκαιη και λογική». Η συνέχεια υποθέτουμε θα γραφτεί στα δικαστήρια.

Δείτε κι αυτό: Η Εμανουέλ Σενιέ αρνείται την πρόσκληση της Ακαδημίας, μετά τη διαγραφή του Ρομάν Πολάνσκι