Φεστιβάλ / Βραβεία

Δεν θα δούμε φέτος την κατηγορία της «Πιο Δημοφιλούς Ταινίας της Χρονιάς» στα Οσκαρ

στα 10

Η χαρά της «Πιο Δημοφιλούς Ταινίας της Χρονιάς» δεν κράτησε για πολύ.

Δεν θα δούμε φέτος την κατηγορία της «Πιο Δημοφιλούς Ταινίας της Χρονιάς» στα Οσκαρ

Στις αρχές Αυγούστου, η Ακαδημία είχε ανακοινώσει πως ετοιμάζεται να προβεί σε μερικές αλλαγές, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο «φιλική» προς το μέσο χρήστη. Μια από αυτές τις αλλαγές ήταν και η προσθήκη μια, αρκετά διφορούμενης για πολλούς, νέας κατηγορίας: εκείνης της «Πιο Δημοφιλούς Ταινίας της Χρονιάς».

Χωρίς να δώσει περεταίρω εξηγήσεις για το με ποια κριτήρια ακριβώς μια ταινία μπορεί να μπει υποψήφια στην συγκεκριμένη κατηγορία, πόσο μάλλον να κερδίσει το βραβείο, πολλοί ήταν εκείνοι που έδειξαν την δυσαρέσκειά τους για την επιλογή αυτή της Ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος έχει (πραγματικά) ανάγκη το Οσκαρ για την πιο δημοφιλή ταινία της χρονιάς;

Wonder Woman Oscar

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση αυτή και η Ακαδημία αποφάσισε να αποσύρει την κατηγορία αυτή και να μην την παρουσιάσει, τουλάχιστον για φέτος, στην φετινή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ. Με μια ανακοίνωση της, δηλώνει πως η συγκεκριμένη κατηγορία έγκειται περεταίρω μελέτης λέγοντας «Η Ακαδημία αναγνωρίζει πως η προσθήκη ενός νέου βραβείου, εννέα μήνες μέσα στην χρονιά, δημιουργεί προκλήσεις στις ταινίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Το Συμβούλιο των Μελών της Ακαδημίας εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις, και θα εξετάσει και θα αναζητήσει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη κατηγορία.»

Ο Ντον Χάντσον, CEO της Ακαδημίας δήλωσε πως «υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις όσο αφορά την νέα κατηγορία, και αναγνωρίζουμε την ανάγκη για περισσότερες συζητήσεις με τα μέλη μας. Εχουμε κάνει αλλαγές στα Οσκαρ όλα αυτά τα χρόνια – όπως και φέτος – και θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε με σεβασμό παράλληλα στην απίστευτη κληρονομία των τελευταίων 90 χρόνων.»

Οσο αφορά τις υπόλοιπες αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί, όπως η αυστηρά τρίωρη διάρκεια της τηλεοπτικής τελετής, ενώ στα διαλείμματα θα δίνονται βραβεία που μονταρισμένα θα παρουσιάζονται αργότερα μέσα στον τηλεοπτικό χρόνο, θα ξεκινήσουν από φέτος.

Διαβάστε ακόμα: Οσκαρ 2019: Οι πρώτες προβλέψεις είναι εδώ!

oscars most popular movie 607