Buzz

O Τομ Χανκς κι ο Τομ Τίκβερ σχεδιάζουν ένα «Ολόγραμμα για τον Βασιλιά»

στα 10

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας των δυο Τομ, μόλις ξεκίνησαν στο Μαρόκο.

O Τομ Χανκς κι ο Τομ Τίκβερ σχεδιάζουν ένα «Ολόγραμμα για τον Βασιλιά»

Η μεταφορά του βιβλίου του Ντέιβ Εγκερς «A Hologram for the King» που υπήρξε φιναλίστ για το National Book Award, και ένα από τα best seller των τελευταίων χρόνων, ενώνει ξανά τον σκηνοθέτη (ή έναν από τους σκηνοθέτες) με τον πρωταγωνιστή του «Cloud Atlas», σε μια ταινία που παρά τον φουτουριστικό τίτλο, πατάει γερά τα πόδια της στο παρόν.

Ή στην πραγματικότητα όχι και τόσο γερά, αν σκεφτείς ότι διαδραματίζεται στα αμμώδη εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, εκεί όπου φτάνει ο Αλαν Κλέι του Τομ Χανκς, ένας εκπρόσωπος μιας εταιρίας τεχνολογίας, προσπαθώντας να πουλήσει στον Βασιλιά της Σαουδική Αραβίας ένα πρόγραμμα που δημιουργεί ένα απόλυτα πιστευτό ολόγραμμα.

Είναι η τελευταία του ευκαιρία να καταφέρει κάτι αξιοζήλευτο, να αποδείξει στους πολύ νεότερους συναδέλφους του ότι το έχει ακόμη, να ξεφύγει από τα χρέη του, να πληρώσει τα δίδακτρα του κολεγίου της κόρης του κι επιτέλους να ευτοεπιβεβαιωθεί.

Μόνο που με τον ίδιο και τους τεχνικούς της εταιρίας του να προετοιμάζουν την παρουσίασή τους απομονωμένοι σε μια τέντα έξω από τα κτήρια μιας καινούριας μητρόπολης που δεν μοιάζει να χτίζεται με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, περιμένοντας έναν βασιλιά που είναι συνεχώς απών και τον κλιματισμό να μην δουλεύει σωστά, η πολυπόθητη στιγμή της επιτυχίας μοιάζει να απομακρύνεται καθημερινά.

Ο Τομ Τίκβερ έγραψε ο ίδιος το σενάριο βασισμένος στο βιβλίο και από χθες γυρίζει ήδη το φιλμ στο Μαρόκο. Εκτός από τον Χανκς στο φιλμ πρωταγωνιστούν η Σαρίτα Τσαουντάρι (η γυναίκα του Σολ από το «Homeland)», ο Ομάρ Ελμπα, ο Ντάειβιντ Μένκιν και ο Τομ Σκέριτ.

Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, στην Γερμανία.