Buzz

«A Fire Will Rise»: Υποβλητικό νέο τρέιλερ για το «The Dark Knight Rises»

στα 10

Τελευταίο και πιο εντυπωσιακό, το τρέιλερ της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν υπόσχεται όλα όσα ελπίζαμε: ότι η συνέχεια (ή ίσως κατάληξη) του μύθου του σκοτεινού ιππότη της Γκόθαμ, θα είναι αντάξια της προϊστορίας του και των προσδοκιών μας.

«A Fire Will Rise»: Υποβλητικό νέο τρέιλερ για το «The Dark Knight Rises»

Δεν βλέπεις συχνά τρέιλερ για καλοκαιρινά blockbuster που να μοιάζουν τόσο μελαγχολικά, απαισιόδοξα, σχεδόν μαύρα, όσο αυτό που μόλις έκανε την εμφάνισή του από την batcave του Κρίστοφερ Νόλαν. Ομως το ξέρουμε πλέον, οι φαν του Μπάτμαν, θέλουν τον υπερηρωά τους βασανισμένο, σωτήρα όσο και μάρτυρα και απ΄ ότι φαίνεται το «Dark Knight Rises», μάλλον θα έχει μια γερή δόση από αυτό ακριβώς που τους αρέσει.

Ο Νόλαν θα ολοκληρώσει με αυτό το φιλμ την τριλογία του Μπάτμαν κι ο Κρίστιαν Μπέιλ έχει δηλώσει πως θα κρεμάσει την στολή του, οπότε αν αυτό είναι ένα είδους φινάλε, όλα δείχνουν ότι θα είναι αληθινά συναρπαστικό. Ο Μπέιν του Τομ Χάρντι δείχνει να είναι ένας αληθινά υπολογισμός αντίπαλος (κι επιτέλους τώρα πια καταλαβαίνεις και τι λέει αφού προφανώς ο Νόλαν υπέκυψε στις πιέσεις να κάνει την φωνή του λιγότερο παραμορφωμένη), η Σελίνα Κάιλ (για τους φίλους Catwoman), της Αν Χάθαγουεϊ παύει να δείχνει αστεία ή camp, αλλά σέξι και kick ass και ο Τζον Μπλέικ του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο, αλλά όλα δείχνουν πως η θέση του είναι σαφώς δίπλα στον Μπάτμαν κι από την πλευρά των καλών.

Εν τούτοις ακόμη κι αν το τρέιλερ μας προσφέρει άφθονες νέες εικόνες, κρατά ακόμη μερικά καλά κρυμμένα μυστικά (τι άλλο θα κάνει η Μαριόν Κοτιγιάρ εκτός του να φιλά τον βρεγμένο Μπρους;) και κυρίως, χτίζει μια ατμόσφαιρα που υπόσχεται επική δράση και θεαματική υπαρξιακή μελαγχολία, βάζοντας υποψηφιότητα για το καλύτερο ενήλικο blockbuster του καλοκαιριού.

Δείτε το τρέιλερ εν αναμονή της εξόδου της ταινίας στις αίθουσες της Ελλάδας στις 23 Αυγούστου και διαβάστε περισσότερα για το «Τhe Dark Knight Rises».