Buzz

Θέλετε να αυτοκτονήσετε; Ο Πατρίς Λεκόντ μπορεί να σας βοηθήσει...

στα 10

O σκηνοθέτης του «Εραστή της Κομμώτριας» επιστρέφει στην πρώτη του τέχνη, τα κινούμενα σχέδια, με το «Le Magasin des Suicides», μια animation παραβολή για έναν κόσμο που το μόνο που θέλει είναι να βάλει τέλος στη ζωή του.

Θέλετε να αυτοκτονήσετε; Ο Πατρίς Λεκόντ μπορεί να σας βοηθήσει...

Πριν ξεκινήσει τη σκηνοθεσία το 1976 ο Πατρίς Λεκόντ και πολύ πριν γίνει ένας από τους πιο εμπορικούς Γάλλους σκηνοθέτες της δεκαετίας του '90, με επιτυχίες όπως «Ο Εραστής της Κομμώτριας», το «Ridicule», το «Ο Δήμιος του Σαν Πιέρ» κ.ά., εργαζόταν ως σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων στο θρυλικό γαλλικό περιοδικό «Pilote».

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, πως η καινούρια του ταινία τον φέρνει νομοτελειακά στο animation με τη μιούζικαλ διασκευή του best - seller του Ζαν Τουλέ «Le Magazin de Suicides» που κυκλοφόρησε το 2006 και αφηγείται σε μορφή μαύρης κωμωδίας την ιστορία μιας πόλης στην οποία οι κάτοικοι της έχουν χάσει την όρεξη για ζωή με αποτέλεσμα η μικρή επιχείρηση μιας περίεργης οικογένειας με το όνομα «Το Μαγαζί της Αυτοκτονίας» να κάνει κυριολεκτικά χρυσές δουλειές.

Βλέποντας το αγγλόφωνο teaser και φωτογραφίες από την ταινία παρακάτω και θαυμάζοντας το vintage animation είναι λογικό να σου έρθει στο μυαλό τόσο το «Τρίο της Μπελβίλ» του Σιβλέν Σομέ από το 2003, όσο και να σου γεννηθεί η εντύπωση πως το όλο πρότζεκτ μοιάζει να βγήκε από το σύμπαν του Τιμ Μπάρτον.

Σε κάθε περίπτωση, το «Μαγαζί της Αυτοκτονίας» θα βγει στις γαλλικές αίθουσες στις 16 Μαΐου. Και μην σας μπαίνουν ιδέες. Στο τέλος θα θριαμβεύσει η χαρά της ζωής...