Φεστιβάλ / Βραβεία

7o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας ή αλλιώς «Psarokokalo: Η Επιστροφή»

στα 10

Για έβδομη χρονιά το Psarokokalo, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας, ταξιδεύει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, κουβαλώντας στις αποσκευές του μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο.

Flix Team
7o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας ή αλλιώς «Psarokokalo: Η Επιστροφή»

Από τις 3 έως και τις 9 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα και στη Θεσσαλονίκη, την Ανδρο, τη Σέριφο, τη Σύρο και τη Μυτιλήνη, το Psarokokalo φέρνει το καλοκαίρι με μια επιλογή από τις καλύτερες και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων χρόνων, αλλά και αφιερώματα σε σημαντικούς νέους δημιουργούς και θεματικές προβολές.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο, οι περισσότερες βραβευμένες σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τα φετινά αφιερώματα του Psarokokalo θα μας συστήσουν τον πολυβραβευμένο Πορτογάλο Ζοάο Σαλαβίζα, έναν βραβευμένο για τις μικρού μήκους ταινίες του τόσο με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2009 για την ταινία του ‘Arena’ και με την Χρυσή Αρκτο στο Βερολίνο to 2012 για το ‘Rafa’. Στα πλαίσια του αφιερώματος θα παρουσιαστεί μια επιλογή από τις μικρού του μήκους καθώς και για πρώτη φορά, υλικό από την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του που βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων. Επίσης ο σκηνοθέτης μπορεί εξ' αιτίας της ταινίας που ετοιμάζει να μην κατορθώσει να βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά θα είναι παρών μέσω Skype και θα συνομιλήσει με το κοινό του φεστιβάλ.

Νορβηγικά ντοκιμαντέρ για την Αθήνα

Κάθε χρόνο οι φοιτητές από τη Σχολή Westerdals School of Communication της Νορβηγίας ταξιδεύουν σε μια πόλη για ένα μήνα για να κάνουν μικρά ντοκιμαντέρ που ξεφεύγουν από τα στενά πολιτιστικά και εθνικά σύνορα. Το Νοέμβριο του 2012, 26 φοιτητές ήρθαν στην Αθήνα. Αυτές είναι οι 10 ταινίες που γύρισαν για απλούς καθημερινούς ανθρώπους που ζουν σε μια πόλη με παρατεταμένη οικονομική και πολιτιστική κρίση.

Σύγχρονο Μεξικάνικο σινεμά

Ενα αφιέρωμα στις σημαντικότερες μεξικανικές ταινίες των τελευταίων ετών σε συνεργασία με την πρεσβεία του Μεξικό στην Ελλάδα. Αναμεσά τους και το ‘Miguel Alvares Wears a Wig’ της Αρασέλης Λαιμού.

Polish waves

Μια επιλογή από σύγχρονα πολωνικά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το φεστιβάλ Short waves που δημιουργεί προγράμματα από Πολωνικές μικρού μήκους ταινίες και τα προβάλλει σε ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ στη διάρκεια του χρόνου. .

Γερμανικό animation

Μια επιλογή εννέα ταινιών animation που διακρίθηκαν σε γερμανικά και διεθνή φεστιβάλ, χαρακτηριστικό δείγμα της εξέλιξης στο χώρο του animation στη Γερμανία κατά την περασμένη δεκαετία.

Thess short film festival

Επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες των τελευταίων ετών, από διεθνές πρόγραμμα του μικρού μήκους φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στο επίσημο site του και δείτε το τρέιλερ

Tags: PSAROKOKALO