Buzz

5 fast και furious λόγοι για να δεις το «Hobbs & Shaw»

στα 10

Το spin off του «Fast and Furious» έρχεται - και φέρνει μαζί του έναν δικό του αέρα sexiness και χιούμορ. Από τις 29 Αυγούστου στις αίθουσες.

Flix Team
5 fast και furious λόγοι για να δεις το «Hobbs & Shaw»

Στο σύμπαν του «Fast and Furious» τα αδύνατα γίνονταν πάντα δυνατά. Ετσι, στο πρώτο (από πολλά, σίγουρα), spin off της σειράς ταινιών φέρνει κοντά δυο άντρες που θεωρητικά δεν θα βρίσκονταν ποτέ στο ίδιο στρατόπεδο. Στο «Hobbs & Shaw», ο Λουκ Χομπς (Ντουέιν Τζόνσον) και ο Ντέκαρντ Σο (Τζέισον Στέιθαμ) δουλεύουν μαζί - εξαιρετικά απρόθυμα - για να αντιμετωπίσουν μια υπεράνθρωπη απειλή: τον Μπρίξτον του Ιντρις Ελμπα. Το δίδυμο προτρέπει σε δράση η μαμά Κουίνι Σο (Ελεν Μίρεν) από τη φυλακή και βοηθά η ατίθαση Χάτι. Κι αν η ταινία δεν μυρίζει εξάτμιση - γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουμε το «Fast 9» - έχει τα δικά της ατού, καλά κρυμμένα σε στενά μπλουζάκια και απαξιωτικά βλέμματα. Παρακάτω τα 5 πιο hot απ' αυτά.

Το «Fast & Furious: Hobbs & Shaw» προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, από την Tulip Entertainment. Διαβάστε και δείτε περισσότερα.

hobbs and shaw 607

1.Γέλιο αντί για συγκίνηση Ο Ντομ Τορέτο απουσιάζει από την ταινία. Μαζί του, λείπει αυτή η αίσθηση της «οικογένειας», αυτοί οι κατ' επιλογή δεσμοί που έχτισαν σχέσεις, μεταξύ τους κι μ' εμάς, επί κοντά είκοσι χρόνια. Αντί γι' αυτό το προφίλ, το «Hobbs & Shaw» επιλέγει την πλάκα, τον αλληλο- και αυτοσαρκασμό. Ο Χομπς και ο Σο δουλεύουν ασταμάτητα ο ένας τον άλλον, πατώντας με τα βαριά παπούτσια τους πάνω στα στερεότυπα της αντρίλας, των μούσκουλων, της σημασίας που έχει το... μέγεθος στην ποπ συνείδηση. Κατά βάθος, είναι δυο ήρωες που ο ένας κάνει ό,τι του πει η κόρη του κι ο άλλος η μαμά του και που παραβγαίνουν σε τρελά κόλπα. Κι αυτό, καλογραμμένο από τους Κρις Μόργκαν και Ντρου Πιρς, είναι εκπληκτικά διασκεδαστικό.

hobbs and shaw 607

2.Πιο γρήγορα παρακαλώ, πιο γρήγορα Το «Hobbs & Shaw» δεν έχει στ' αλήθεια αυτοκίνητα - έχει μηχανές, ελικόπτερα κι άλλα οχήματα, αλλά αυτό δεν είναι το ατού του. Αντίθετα, κερδίζει πόντους από τις σκηνές δράσεις του που, από την αρχή ως το τέλος με ανοδικό ρυθμό, αποδεικνύουν ξανά, μετά το «Atomic Blonde» και το «Deadpool 2», ότι ο Ντέιβιντ Λιτς είναι ένας απολαυστικά... υπερκινητικός σκηνοθέτης.

hobbs and shaw 607

3.Τέλος στα προσχήματα Οχι ότι όσα έκαναν οι ήρωες του «F&F» μπορείς να τα δοκιμάσεις στο σπίτι. Αλλά όσα κάνουν οι ήρωες του «H&S» δεν τα έχεις δει ούτε στα όνειρά σου και δεν αποζητούν καμιά πρόφαση αληθοφάνειας. Είναι οι Τζέιμς Μποντ του δρόμου, οι Τσακ Νόρις της κατασκοπείας, δεν τους πιστεύουμε, αλλά δεν τους χορταίνουμε.

hobbs and shaw 607

4.The Black Superman Μόνο ο Ιντρις Ελμπα θα μπορούσε να υποδυθεί τον κακό της υπόθεσης, τον Μπρίξτον, έναν άντρα με επιθέματα κυβερνογενετικής (πώς;), που έχει αποκτήσει δυνάμεις υπεράνθρωπες. Ο Ιντρις Ελμπα, άλλωστε, είναι υπεράνθρωπος και χωρίς επιθέματα.

hobbs and shaw 607

5.Τα κορίτσια Οσο τ' αγόρια τρέχουν και δεν φτάνουν, αποφασισμένοι ν' αποδείξουν ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον και ο τρίτος απ' όλους, η Ελεν Μίρεν (πάντα... Queenie, ακόμα και πίσω από τα σίδερα και με κόκνεϊ προφορά) και η Βανέσα Κέρμπι (τόσο μακριά και τόσο κοντά στην Πριγκίπισσα Μάργκαρετ του «The Crown»), κάνουν τη δύσκολη δουλειά, με αυτοκυριαρχία και μια κάποια αυτοθυσία. Αγνοείστε τα ονόματα στον τίτλο, αυτές είναι οι αληθινές υπερ-ηρωίδες της ταινίας.

Το «Fast & Furious: Hobbs & Shaw» προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη, 29 Αυγούστου, από την Tulip Entertainment. Διαβάστε και δείτε περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Το πρώτο τρέιλερ του «Hobbs & Shaw» είναι φτιαγμένο από τα υλικά των ονείρων


hobbs and shaw poster gr 607