Buzz

«20th Century Women»: μετά τους «Πρωτάρηδες» ο Μάικ Μιλς έχει νέα ταινία

στα 10

Πέντε χρόνια μετά τους «Πρωτάρηδες» («Beginners»), ο Μάικ Μιλς προχωρά με την νέα του ταινία, την οποία χαρακτηρίζει ως «φόρο τιμής στις γυναίκες που τον μεγάλωσαν».

«20th Century Women»: μετά τους «Πρωτάρηδες» ο Μάικ Μιλς έχει νέα ταινία

Οι «Πρωτάρηδες» του Μάικ Μιλς, η συγκινητική δραμεντί που χάρισε το Οσκαρ στον Κρίστοφερ Πλάμερ και μας έδειξε μία ακόμα πτυχή από το ταλέντο του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, ήταν η πρώτη ταινία που το Flix ψήφισε ως αγαπημένη του τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του site. Είχαμε γράψει τότε: «Διορατική, ξεγυμνωμένη, με χιούμορ και μια φυσική μελαγχολία, περισσότερο από καλύτερη ή αγαπημένη μας ταινία της χρονιάς, έγιναν κάτι ακόμα σημαντικότερο: βίωμα, ιδιωτική ανάμνηση. Δεν έχει σημασία αν ο μπαμπάς σας δεν υπήρξε ποτέ gay, δεν έχει σημασία αν είστε απόλυτα ευτυχισμένοι με μια ανέφελη σχέση που σας καλύπτει συναισθηματικά και είναι πιο στέρεη κι από αντισεισμικό κτήριο. Αν κάποτε κάνετε, ή δοκιμάσατε να κάνετε μια καινούρια αρχή, αν ξεκινήσατε οτιδήποτε με ένα αβέβαιο βήμα, τότε οι «Πρωτάρηδες» μπορεί και να είναι η ταινία της ζωής σας...» Θυμηθείτε την κριτική του Flix για τους «Πρωτάρηδες».

Σήμερα μαθαίνουμε ότι ο Μιλς, είναι έτοιμος για το επόμενό του βήμα. Οι παραγωγοί των Intrepid και Annapurna Pictures ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν το επόμενο πρότζεκτ του σκηνοθέτη, το οποίο θα έχει τίτλο «20th Century Women».

Mike Mills 607Με τον πρωταγωνιστή του στους «Πρωτάρηδες» Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Σύμφωνα με τη σύντομη σύνοψη:

Το «20th Century Women» ακολουθεί την ιστορία ενός μικρού αγοριού και τριών γυναικών, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους, που του μαθαίνουν τα πάντα για τη ζωή, την αγάπη και την ελευθερία στη Σάντα Μπάρμπαρα του 1979 - το τελευταίο καλοκαίρι του Τζίμι Κάρτερ ως Προέδρου της Αμερικής. Εκείνο το καλοκαίρι όμως είναι που η μητέρα του αγοριού νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού τους σε έναν άντρα και τότε η ζωή του πιτσιρικά διαταράσσεται αναπάντεχα.

mike mills Miranda July 607Mε τη γυναίκα του κι αγαπημένη μας σκηνοθέτη Μιράντα Τζουλάι

«Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες που με μεγάλωσαν» εξομολογείται ο Μιλς. «Την μητέρα μου, τις αδελφές μου, τα κορίτσια που ερωτεύθηκα, εκείνα που θαύμαζα στο σχολείο και στην punk rock σκηνή της εποχής μου - εκεί όπου πραγματικά ενηλικιώθηκα...»

Από όσα διαβάζουμε ο σκηνοθέτης βρίσκεται στη διαδικασία του κάστινγκ, ενώ τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2015.

Διαβάστε περισσότερα:

Μάικ Μιλς: Ο σκηνοθέτης των «Πρωτάρηδων» μιλά αποκλειστικά στο Flix