Φεστιβάλ / Βραβεία

2017 SAG Awards: Σαρωτικός νικητής, οι διαμαρτυρίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

στα 10

Σε μια λαμπερή βραδιά, σύσσωμοι οι νικητές των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών, από την Εμα Στόουν ως τον Μαχερσάλα Αλί, επιτέθηκαν στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ. Δείτε και διαβάστε.

2017 SAG Awards: Σαρωτικός νικητής, οι διαμαρτυρίες εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Μέρες, ή ώρες μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ του Σάντανς, την απονομή των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών, αλλά και την επιβολή μέτρων, από τη νέα Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, για την απαγόρευση εισόδου στις Η.Π.Α. πολιτών από μουσουλμανικές χώρες, έγινε, Κυριακή βράδυ, η λαμπερή τελετή απονομής των SAG Awards, των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών. Κι ενώ η Εμα Στόουν τιμήθηκε για το «La La Land», ενώ τα πολιτικά φορτισμένα «Fences», «Moonlight» και «Hidden Figures» είδαν την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ τους κι ενώ το, θεωρητικά, outsider «Stranger Things» ξεχώρισε τρανταχτά, η προσοχή όλων ήταν περισσότερο στραμμένη στις δηλώσεις και τις διαμαρτυρίες των Αμερικανών ηθοποιών εναντίον των αποφάσεων Τραμπ. Πριν δείτε, στο τέλος του κειμένου, τους νικητές των φετινών SAG Awards, διαβάστε και δείτε όσα ειπώθηκαν τη βραδιά της απονομής.

Διαβάστε ακόμη: Οσκαρ 2017 - Το Σωματείο Αμερικανών παραγωγών ψήφισε «La La Land» δαγκωτό

sag 2017 607

Απονέμοντας το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου (στην Εμα Στόουν, χωρίς εκπλήξεις), ο Αστον Κούτσερ απηύθυνε χαιρετισμό «σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στα αεροδρόμια που ανήκουν στη δική μου Αμερική. Είστε μέρος του υλικού απ' το οποίο είμαστε φτιαγμένοι, σας αγαπάμε και σας καλωσορίζουμε.»

Μάθετε, δείτε, σκεφτείτε, παρακολουθήστε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για την οσκαρική κούρσα, στην ειδική ενότητα του Flix, Oscars 2017

sag 2017 607

Η Τζούλια Λούι-Ντρέιφους, παραλαμβάνοντας το SAG για το ρόλο της στο «Veep», δήλωσε, «Είμαι κόρη ενός μετανάστη. Ο πατέρας μου διέφυγε από τους διωγμούς στη Γαλλία της ναζιστικής κατοχής κι εγώ είμαι Αμερικανίδα πατριώτισσα - κι αγαπώ αυτή τη χώρα. Κι επειδή αγαπώ αυτή τη χώρα, τρομοκρατούμαι από τα σφάλματά της. Κι αυτός ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι ένα σφάλμα κι είναι αντιαμερικανικός.» Δείτε την παρακάτω:

Δείτε ακόμη: Οσκαρ 2017 - Το Entertainment Weekly μιλά με 20 υποψήφιους για τις ταινίες τους

sag 2017 607

Δυναμικός και συγκινητικός ήταν ο λόγος του Μαχερσάλα Αλί που τιμήθηκε για το ρόλο του στο «Moonlight»: «Βλέπουμε τι συμβαίνει όταν καταδιώκεις τους ανθρώπους, κλείνονται στον εαυτό τους. Νιώθω ευγνώμων που υποδύθηκα έναν κύριο που είδε ένα αγόρι να κλείνεται στον εαυτό του και βρήκε την ευκαιρία να τον ανυψώσει και να του πει ότι είναι σημαντικός κι ότι είναι εντάξει, να τον αποδεχτεί - κι ελπίζω να μπορέσουμε να το κάνουμε με καλύτερο τρόπο αυτό.» Δείτε τον παρακάτω:

sag 2017 607

Παραλαμβάνοντας το δικό του βραβείο, ο Τζον Λίθγκοου αστειεύτηκε κυνικά, «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω μια υποτιμημένη ηθοποιό που, με κάποιον τρόπο, έβαλε σε λέξεις ακριβώς τις δικές μου σκέψεις πριν τρεις βδομάδες σε μια άλλη απονομή βραβείων, τη Μέριλ Στριπ.» Ενώ η Σάρα Πόλσον προέτρεψε τους παριστάμενους, «εάν σας περισσεύουν χρήματα, δωρίστε τα στο Αμερικανικό Σωματείο Προστασίας του Πολίτη (ACLU), που περιφρουρεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ανθρώπων σ' όλη τη χώρα.»

Η Λίλι Τόμλιν αναρωτήθηκε... τι ταμπλό να φτιάξει για να κρατά στην επόμενη διαδήλωση, ενώ ο Μπράιαν Κράνστον, που τιμήθηκε για την ενσάρκωση του Προέδρου Λίντον Τζόνσον στο «All the Way», είπε, «Ειλικρινά νομίζω ότι ο 36ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. θ' αγκάλιαζε τον 45ο και θα του ευχόταν κάθε επιτυχία και θα του έλεγε, 'απλώς μην κατουρήσεις στη σούπα που θα φάμε όλοι μαζί.» Δείτε τον παρακάτω:

sag 2017 607

Με το χαρακτηριστικά cool πάθος τους, τόσο η Βαϊόλα Ντέιβις, όσο και ο Ντενζέλ Γουόσινγκτον, κι οι δυο βραβευμένοι για το «Fences», μίλησαν με ένταση και δύναμη εναντίον των ρατσιστικών τάσεων της πρώτης εβδομάδας διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ. Δείτε τους παρακάτω:

sag 2017 607

sag 2017 607

Η Ταράζι Π. Χένσον ξεσήκωσε τα πλήθη με το λόγο της για το βραβείο του καστ του «Hidden Figures» - δείτε παρακάτω:

sag 2017 607

sag 2017 607

Αλλά εκείνος που αληθινά έκλεψε την παράσταση, με τη γροθιά του σηκωμένη στον αέρα, ήταν ο Ντέιβιντ Χάρμπορ, επικεφαλής της ομάδας του «Stranger Things», που είπε: «Είμαστε ενωμένοι γιατί είμαστε όλοι άνθρωποι κι είμαστε μαζί σ' αυτή την τρομακτική, επώδυνη, χαρούμενη, ενθουσιώδη, μυστηριώδη διαδρομή που λέγεται ζωή. Εμείς θα δώσουμε καταφύγιο σε όλα τα φρικιά και τους περιθωριακούς, εκείνους που δεν έχουν σπίτι. Θα προσπεράσουμε τα ψέμματα. Θα κυνηγήσουμε τα τέρατα.» Δείτε τον παρακάτω:

Αναλυτικά τα SAG Awards 2017, τα βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών

  • Α' Ανδρικός Ρόλος: Ντενζέλ Γουόσινγκτον, «Fences»
  • A' Γυναικείος Ρόλος: Εμα Στόουν, «La La Land»
  • B' Ανδικός Ρόλος: Μαχερσάλα Αλί, «Moonlight»
  • B' Γυναικείος Ρόλος: Βαϊόλα Ντέιβις, «Fences»
  • Ομαδική ερμηνεία σε ταινία: «Hidden Figures»
  • Ανδρική ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Μπράιαν Κράνστον, «All the Way»
  • Γυναικεία ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Σάρα Πόλσον, «The People v. O.J.Simpson»
  • Ανδρική ερμηνεία σε δραματική σειρά: Τζον Λίθγκοου, «The Crown»
  • Γυναικεία ερμηνεία σε δραματική σειρά: Κλερ Φόι, «The Crown»
  • Ανδρική ερμηνεία σε κωμική σειρά: Γουίλιαμ Μέισι, «Shameless»
  • Γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά: Τζούλια Λούι-Ντρέιφους, «Veep»
  • Ομαδικό καστ σε δραματική σειρά: «Stranger Things»
  • Ομαδικό καστ σε κωμική σειρά: «Orange Is the New Black»
  • Σκηνή δράσης από ομάδα κασκαντέρ σε τηλεοπτική σειρά: «Game of Thrones»
  • Σκηνή δράσης από ομάδα κασκαντέρ σε ταινία: «Hacksaw Ridge»

Μάθετε, δείτε, σκεφτείτε, παρακολουθήστε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για την οσκαρική κούρσα, στην ειδική ενότητα του Flix, Oscars 2017

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: