Buzz

«2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»: 46 χρόνια μετά, ένα νέο υπέροχο trailer

στα 10

Με αφορμή την ψηφιακή του επανέκδοση για το αφιέρωμα του BFI στην επιστημονική φαντασία (ΒFI's «Sci-Fi: Days of Fears and Wonder»), το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ αποκτά ολοκαίνουργιο trailer. Και είναι υπέροχο!

«2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»: 46 χρόνια μετά, ένα νέο υπέροχο trailer

Σαρανταέξι χρόνια πριν, στις 2 Απριλίου του 1968, το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» έβγαινε στις αμερικάνικες αίθουσες για να γράψει κινηματογραφική ιστορία.

Σήμερα, με αφορμή την ψηφιακή της επανέκδοση για το αφιέρωμα του BFI στην επιστημονική φαντασία (ΒFI's «Sci-Fi: Days of Fears and Wonder»), το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ αποκτά ολοκαίνουργιο trailer. Και είναι υπέροχο!

Το BFI και η Warner Bros. ανέθεσαν το trailer στο στούντιο Ignition Creative London και το αποτέλεσμα ενθουσιάσε και τους πιο καχύποπτους. Πριν από λίγες ώρες, ο Γιαν Χάρλαν, ο παραγωγός του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, δήλωσε πώς «αυτό είναι το καλύτερο trailer που έχει κυκλοφορήσει για την ταινία...»

Διαβάστε ακόμη: «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος»: Πίσω από τις κάμερες!

Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι και το πρώτο trailer που κυκλοφορεί μέσα σε ένα κενό διάστημα 40 χρόνων. Κανείς δεν είχε ξαναγγίξει το υλικό με μια πιο φρέσκια ματιά. Εδώ, οι παραγωγοί της Ignition Creative χρησιμοποιούν τον Hal ως πρωταγωνιστή, παίζουν πολύ με την ηχητική μπάντα (ακόμα περισσότερο από ό,τι με την εικόνα) και δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες, ανατριχιαστικό αποτέλεσμα.

Οι τυχεροί θα δουν την αποκατεστημένη κόπια στις 28 Νοεμβρίου στην κεντρική αίθουσα του BFI Southbank στο Λονδίνο. Μετά θα ακολουθήσει πάνελ που οι πρωταγωνιστές Κιρ Ντούλια και Γκάρι Λόκγουντ θα συνομιλήσουν με το τυχερό κοινό. Μερικές ακόμα ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στο sci-fi αφιερωμα του BFI είναι οι «Barbarella», «Brazil», «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» και «1984».

Δείτε το trailer:


Διαβάστε ακόμη: