Industry

Sundance Istanbul Lab με 2 ελληνικές συμμετοχές!

στα 10

Στο Sundance Istanbul Lab, που θα γίνει από τις 8 έως τις 14 Μαΐου στα Πριγκιποννήσια της Κωνσταντινούπολης, συμμετέχουν φέτος οι Ρηνιώ Δραγασάκη & Κατερίνα Κακλαμάνη με το «Cosmic Candy» κι ο Αλέξανδρος Χαντζής με το «Τι Χαζό Παιδί».

Sundance Istanbul Lab με 2 ελληνικές συμμετοχές!

Το Sundance Istanbul Lab είναι το ευτυχές αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διεθνούς Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης με το Πρόγραμμα μεγάλου μήκους ταινιών του Sundance Institute. Πρόκειται στην ουσία για παράρτημα του φημισμένου εργαστηρίου του Sundance (στην προκειμένη περίπτωση καλύπτει τις παραγωγές της Τουρκίας και των γύρω περιοχών), που σκοπό έχει να παρέχει βοήθεια σε νέους συγγραφείς και σκηνοθέτες, δίνοντας τους την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά και να τελειοποιήσουν το σενάριo της μεγάλου μήκους ταινίας τους, έχοντας την υποστήριξη καταξιωμένων σεναριογράφων. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωνσταντίνος Γιάνναρης είναι ένας από τους μέντορες των φετινών συμμετοχών.

Το Sundance Istanbul Lab φέτος πραγματοποιείται από τις 8-14 Μαϊου στο νησί Buyukada στις ακτές της Κωνσταντινούπολης. Και η ευχάριστη έκπληξη θέλει δύο ελληνικές ταινίες να συμμετέχουν: το «Cosmic Candy», σε σκηνοθεσία της Ρηνιώς Δραγασάκη (και σενάριο της ίδιας και της Κατερίνας Κακλαμάνη), καθώς και το «Τι Χαζό Παιδί» («What a Silly Boy») σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή.

Στο «Cosmic Candy» παρακολουθούμε τη ζωή της 30χρονης Αννας. Μια κοπέλας που αγαπά την δουλειά της στο σουπερμάρκετ, τα αθλητικά της παπούτσια, τα όνειρα με τις διαγαλαξιακές καραμέλες και οτιδήποτε τη βοηθάει να αποφεύγει τις κρίσεις πανικού. Λατρεύει τη μοναξιά της και την τάξη. Ολα αυτά όμως θα ανατραπούν, όταν εμφανιστεί στο κατώφλι του σπιτιού της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος ζητώντας την βοήθεια της επειδή ο μπαμπάς της εξαφανίστηκε.

Το «Cosmic Candy» (παλιότερος τίτλος «Η Διπλανή μου» / «The Girl Next Door») θα είναι το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ρηνιώς Δραγασάκη (έχει γράψει και σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν προβληθεί σε πάνω από 40 διεθνή φεστιβάλ: «Προαύλιο», «Αποχαιρετώντας» και «Ο Μπαμπάς μου ο Λένιν και ο Φρέντυ»).

1

Την παραγωγή συνυπογράφουν οι εταιρείες Blonde (Φένια Κοσσοβίτσα) και Heretic (Κωνσταντίνος Κοντοβράκης) σε συμπαραγωγή με την γαλλική Agat Films. To πρότζεκτ έχει ήδη συμμετάσχει στο Crossroads (Thessaloniki International Film Festival), όπου κέρδισε το Initiative Film Prize, και στο Sofia Meetings (Sofia International Film Festival).

Τα γυρίσματα του «Cosmic Candy» θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2015.

2

Το «Τι Χαζό Παιδί» διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2014. Ο Χρήστος έχει μόλις απολυθεί από το τσίρκο που δούλευε. Το ίδιο βράδυ σώζει έναν νεαρό που πέφτει στις γραμμές του τρένου. Την επόμενη μέρα, καταφέρνει να ανακτήσει την κλεμμένη τσάντα μιας ηλικιωμένης. Μετά από αυτά τα δύο περιστατικά και με την βοήθεια του φίλου του και πρώην παρουσιαστή του τσίρκου, Αντώνη, θα προσπαθήσει να γίνει ένας «σούπερ-ήρωας» που θα προστατεύει την Αθήνα.

Ο Αλέξανδρος Χαντζής έχει εργαστεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες (ανάμεσα στις οποίες, οι πολυβραβευμένες «Κατάληψη» και «Τσέλσι-Μπαρτσελόνα»). Εχει επίσης υπογράψει τη σκηνοθεσία του μεγάλου μήκους τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ, «Bullying Diaries» σε παραγωγή Γιώργου Αυγερόπουλου και Αναστασίας Σκουμπρή (το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο του post production).

Ο Αλέξανδρος Χαντζής προσφέρει ολόκληρο το «Τσέλσι-Μπαρτσελόνα» για να κάνει την πρεμιέρα του στο Flix! Απολαύστε το!


Διαβάστε περισσότερα: