Buzz

Στις 4 Απριλίου τα σινεμά στην Αμερική θα παίζουν το «1984»

στα 10

Ως αντίδραση στον Ντόναλντ Τραμπ και τις πρακτικές του.

Στις 4 Απριλίου τα σινεμά στην Αμερική θα παίζουν το «1984»

Περίπου 90 κινηματογράφοι σε ολόκληρη την Αμερική (και πιθανότατα ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς οι μέρες περνούν), πρόκειται να προβάλλουν την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Τζορτ Οργουελ στις 4 Απριλίου, την μέρα που ο βασικός χαρακτήρας του, Γουίνστον Σμιθ, κάνει την πρώτη εγγραφή, στο παράνομο ημερολόγιό του.

To βιβλίο του Τζορτζ Οργουελ που περιγράφει την ζωή κάτω από ένα φουτουριστικό, ολοκληρωτικό καθεστώς βρέθηκε ξανά στην λίστα με τα best seller στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς προφανώς πολλοί βρήκαν ομοιότητες ανάμεσα στο δυστοπικό όραμα του και στην πραγματικότητα της Αμερικής στην εποχή του Τραμπ.

Δείτε ακόμη: Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσεις στη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ

1984 607

Η κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου, σκηνοθετημένη από τον Μάικλ Ράντφορντ με τον Τζον Χερτ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον είχε βγει στις αίθουσες το 1984, αλλά μοιάζει να ταιριάζει ακόμη περισσότερο στις μέρες μας.

Οι διοργανωτές των προβολών δηλώνουν ότι «η απεικόνιση από τον Οργουελ μιας κυβέρνησης που κατασκευάζει τις δικές της εκδοχές για τα γεγονότα, απαιτεί πλήρη υποταγή και δαιμονοποιεί ξένους εχθρούς, δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη». Και δεν μπορείς να αρνηθείς ότι τα λόγια τους έχουν βάση.


Δείτε ακόμη: