Buzz

180 Δευτερόλεπτα στην Αθήνα μέσα από το βλέμμα του Νίκου Πάστρα

στα 10

Ο σκηνοθέτης Νίκος Πάστρας συμμετέχει στο project των Ινστιτούτων Goethe και της Γερμανικής Σχολής Δημοσιογραφίας «180 δευτερόλεπτα πόλη». Δείτε το φιλμάκι του για την Αθήνα.

180 Δευτερόλεπτα στην Αθήνα μέσα από το βλέμμα του Νίκου Πάστρα

Στη νυχτερινή Αθήνα ένα μωρό σιγοκλαίει. Οι ανοίκειοι ήχοι της άγνωστης ακόμα πόλης διεισδύουν μέσα από το παράθυρο. Πώς βιώνει ο νεοφερμένος αυτό τον κόσμο;

Ο δικός μας σκηνοθέτης, συνεργάτης και φίλος, Νίκος Πάστρας («Ακρυλικό», «Χαμένο Κορίτσι»), συμμετέχει στο πρότζεκτ «180 δευτερόλεπτα πόλη» - μια κοινή παραγωγή των Ινστιτούτων Goethe και της Γερμανικής Σχολής Δημοσιογραφίας.

Σε διάφορες πόλεις του κόσμου - από το Βερολίνο και την Μπογκοτά μέχρι το Τόκιο και την Καλκούτα, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές καταγράφουν σε 3 λεπτά την πόλη τους.

Δείτε ακόμα:«Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα: Νυχτερινή βόλτα στην Αθήνα με πατίνια

#180sec<em>5</em>Athen1

Μέσα σε 180 δευτερόλεπτα σχηματίζεται κάθε φορά μια εικόνα της πόλης, των κατοίκων και της ενέργειάς της, όλων όσων μας ενώνουν ή μας χωρίζουν.

Πώς κινούνται οι άνθρωποι της πόλης και τι τους κινητοποιεί; Πώς συμπεριφέρονται μεταξύ τους, πότε συγκρούονται; Πώς κατανέμουν το χρόνο τους και πώς ανταλλάσσουν την ιδιοκτησία τους; Πώς οραματίζονται το μέλλον;

Μέσα από αυτά τα φιλμάκια σχηματίζεται μία διαπολιτισμική καλειδοσκοπική εικόνα, ένα παγκόσμιο στιγμιότυπο του αστικού τοπίου, που δίνει πρόσωπο στις πόλεις μας.

Απολαύστε την Αθήνα μέσα από το βλέμμα του Νίκου Πάστρα και χαζέψτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του #180sec:

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: