Buzz

15 στιγμές πραγματικού μεγαλείου... με τον τρόπο του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

στα 10

Ιερό (υποκριτικό) Τέρας ακόμη και όταν ήταν εν ζωή, ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν ήταν φτιαγμένος από εκείνο το υλικό όπου μπαίνει σε μια ταινία για να την κάνει κλασική. Ο,τι ακολουθεί είναι δεκαπέντε στιγμές μιας μεγαλειώδους καριέρας που τέλειωσε νωρίς...

15 στιγμές πραγματικού μεγαλείου... με τον τρόπο του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

O Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν προτάθηκε για Οσκαρ τέσσερις φορές: τρεις φορές για Β' Ανδρικό Ρόλο («Charlie Wilson's War», «Doubt», «The Master») και κέρδισε το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Capote» του Μπένετ Μίλερ το 2005.

Αν υπήρχε δικαιοσύνη θα μπορούσε να είχε προταθεί σχεδόν για όλους τους ρόλους που επαιξε στη σύντομή ζωή του και να έχει κερδίσει τουλάχιστον μια ντουζίνα χρυσά αγαλματάκια, όχι γιατί η ποσότητα μετράει - κάτι που πραγματικά δεν τον ενδιέφερε στο ελάχιστο - αλλά γιατί δεν υπάρχει κάποιος άλλος συμβατικός τρόπος για να εκφράσει κανείς το μέγεθος του ταλέντου ενός ανθρώπου που έφερε σε κάθε του ερμηνεία κάτι από τη στόφα ενός all time classic ηθοποιού.

Η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 46 ετών (διαβάστε εδώ περισσότερα) δεν είναι μόνο ένα θλιβερό γεγονός, αλλά και το απότομο cut σε μια καριέρα που κανείς πια δεν θα μάθει πόσους ακόμη σπουδαίους ρόλους θα χάριζε στον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν.

Ακολουθούν 15 στιγμές μεγαλείου από τη φιλμογραφία του Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, χωρίς σχόλια, αφού οι παρακάτω σκηνές μιλούν από μόνες τους για το πώς θα θέλαμε να τον θυμόμαστε για πάντα:

Hard Eight του Πολ Τόμας Αντερσον (1996)

Boogie Nights του Πολ Τόμας Αντερσον (1997)

Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι του Τζόελ Κοέν (1998)

Happiness του Τοντ Σόλονζ (1998)

Flawless του Τζόελ Σουμάχερ (1999)

Magnolia του Πολ Τόμας Αντερσον (1999)

O Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ του Αντονι Μινγκέλα (1999)

Almost Famous του Κάμερον Κρόου (2000)

Capote του Μπένετ Μίλερ (2005)

Before the Devil Knows You' re Dead του Σίντνεϊ Λιούμετ (2007)

Charlie Wilson's War του Μάικ Νίκολς (2007)

Synecdoche, New York του Τσάρλι Κάουφμαν (2008)

Doubt του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ (2008)

Moneyball του Μπένετ Μίλερ (2011)

The Master του Πολ Τόμας Αντερσον (2012)

Διαβάστε ακόμη: