Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με το «Color Out of Space» να μεταφέρεται σύντομα στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, επιλέγουμε και κάποιες άλλες ιστορίες από το σκοτεινό σύμπαν του μεγάλου αυτού συγγραφέα που θα θέλαμε να δούμε σύντομα στις αίθουσες.

Η διπλή ζωή του Κριστόφ Κισλόφσκι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την προβολή των μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Κισλόφσκι στο Exile Room, στις 7 και 14 Φεβρουαρίου, το Flix ανατρέχει στη λιγότερο γνωστή αυτή πτυχή της φιλμογραφίας του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη, προτού γίνει διάσημος με αριστουργήματα όπως «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα» και η τριλογία των «Τριών Χρωμάτων».

Oscars History: Ολες οι ταινίες που βασίζονται σε κόμικ και ήταν υποψήφιες ή κέρδισαν Οσκαρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την ιστορική διάκριση του «Black Panther», που είναι υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση στη σχέση αγάπης - μίσους της Ακαδημίας με τις ταινίες βασισμένες σε κόμικ.

Best of 2018: Το box-office της χρονιάς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίγο λιγότερες ταινίες, αρκετά λιγότερα εισιτήρια: αυτός είναι ο απολογισμός του 2018 για το εγχώριο box-office! Διαβάστε αναλυτικά.

(Second Best) Top Flix 2018: Οι ταινίες που δεν χώρεσαν στη δεκάδα της χρονιάς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μία μέρα πριν ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς, σημειώνουμε εδώ τις ταινίες που έμειναν απέξω, παρά τις φιλότιμές προσπάθειές τους να ξεχωρίσουν μέσα στον μακρύ κατάλογο των ταινιών που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες το 2018.

Εδώ Πολυτεχνείο, παντού Πολυτεχνείο: Φοιτητικές εξεγέρσεις που έγραψαν τη δική τους κινηματογραφική Ιστορία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε τις πιο αιματηρές φοιτητικές ταραχές της σύγχρονης ιστορίας και τις ταινίες που τις αποτύπωσαν.

«Suspiria» εναντίον «Suspiria»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

40 χρόνια μετά την κυκλοφορία της εμβληματικής «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο, το Flix θέτει την αρχική ταινία απέναντι στην επανερμηνεία της από τον Λούκα Γουαντανίνο, εξετάζοντας τη μουσική, τα χρώματα, τον τρόμο και όλα όσα κάνουν την κάθε εκδοχή τόσο μα τόσο διαφορετική.

Στη «Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ, ο Μπαμπούλας λέγεται απλά Μάικλ Μάιερς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

40 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της «Νύχτας με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ, το Flix επισκέπτεται τον μύθο του Μάικλ Μάιερς για να προσδώσει στο θρυλικό Μπαμπούλα της ιστορίας του τρόμου πρόσωπο, ονοματεπώνυμο κι ένα φθονερό, φονικό βιογραφικό.

Νεότερα Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.