Άποψη

Top Flix 2011: Οι δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς!

στα 10

Το να επιστρέφεις στις καλύτερες ταινίες μιας χρονιάς, μοιάζει σαν να επιστρέφεις στις στιγμές που θα θυμάσαι περισσότερο απ' αυτήν. Από την...αρχή του κόσμου μέχρι το τέλος του, κάπως έτσι θα θυμόμαστε για πάντα το 2011.

Flix Team
Top Flix 2011: Οι δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς!

Aν παρακολουθούσατε την αντίστροφη μέτρηση των τελευταίων δέκα ημερών ή μόλις είδατε το βίντεο που φτιάξαμε για τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2011, τότε ξέρετε ακριβώς ποιες ήταν οι «στιγμές» που κράτησε το Flix από μια χρονιά που διέθετε σχεδόν τα πάντα: ταινίες για την αρχή του κόσμου («Το Δέντρο της Ζωής»), το τέλος του («Το Καταφύγιο»), την αρχή του σινεμά («Τhe Artist»), το τέλος του («Το Αλογο του Τορίνο»), την αρχή της ζωής («Το Παιδί με το Ποδήλατο»), το τέλος του («Ενας Χωρισμός») σε έναν κύκλο που υπέκυψε στην ακαταμάχητη γοητεία της ποπ κουλτούρας («Drive»), στην επέλαση του 3D («Οι Περιπέτειες του Τεντέν») για να αποφασίσει τελικά πως το μόνο που έχει σημασία είναι να μπορείς κάθε φορά να ξεκινάς...απ' την αρχή («Οι Πρωτάρηδες»).

Οι δέκα καλύτερες ταινίες του 2011 σύμφωνα με το Flix είναι οι εξής (πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε ταινίας διαβάζετε το λόγο που επιλέχθηκε στην δεκάδα):

beginners

1.Οι Πρωτάρηδες του Μάικ Μιλς

horse1

2.Το Αλογο του Τορίνο του Μπέλα Ταρ

velo01

3.Το Παιδί με το Ποδήλατο των Ζαν Πιερ και Λικ Νταρντέν

skin1

4.Το Δέρμα που Κατοικώ του Πέδρο Αλμοδόβαρ

xorismos02

5.Ενας Χωρισμός του Ασγκάρ Φαρχαντί

takeshelter01

6.Το Καταφύγιο του Τζεφ Νίκολς

dujardin

7.The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους

drive

8.Drive του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν

tintin

9.Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου του Στίβεν Σπίλμπεργκ

tree01

10.To Δέντρο της Ζωής του Τέρενς Μάλικ