Γυρίσματα

Το «Poker Face» του Χρήστου Δήμα

στα 10

Το Flix τρύπωσε σ' ένα παιχνίδι τζόγου που έχει στήσει ο Χρήστος Δήμας με το ελληνικό σινεμά. Βρέθηκε στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Poker Face», που φιλοδοξεί να κερδίσει τo στοιχήμα μιας πετυχημένης ελληνικής ρομαντικής κομεντί, και συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές Αλκη Κούρκουλο και Εύη Σαουλίδου για να διαπίστωσει ότι ο σκηνοθέτης, για άλλη μία φορά δεν μπλοφάρει: έχει πολύ καλό χαρτί στα χέρια του.

Το «Poker Face» του Χρήστου Δήμα

Ο Χρήστος Δήμας αγαπάει τη δουλειά του. Και την αγαπάει με την τρυφερότητα ερασιτέχνη αλλά τις απαιτήσεις επαγγελματία. Από τα μικρού μήκους φιλμάκια του («Τέσσερα»), την πρώτη προσωπική του ταινία («Ακροβάτες του Κήπου») και τη σταθερή συνεργασία του με τον «Κόκκινο Κύκλο» του Πάνου Κοκκινόπουλου, μέχρι τον εμπορικό θρίαμβο της «Νήσου» ο Δήμας καταθέτει γενναία το στιλ του, την άποψή του, την υπογραφή του.

Ακόμα περισσότερο όμως κι από τη σκηνοθεσία, αγαπάει το ίδιο το σινεμά –κι αυτό κάνει τη διαφορά. Αυτό προσθέτει το ρομαντισμό με τον οποίο προσεγγίζει την κάθε δουλειά του, όποιου ύφους, διαμετρήματος, καλλιτεχνικής και εμπορικής υπόστασης κι αν είναι αυτή. «Ονειρεύομαι τις ταινίες μου» λέει και το εννοεί. «Ονειρεύομαι τους ηθοποιούς μου, ονειρεύομαι τα πλάνα μου.»

Για αυτό κι όταν σου λέει ότι το «Poker Face» ήταν το καλύτερο σενάριο που έπεσε στα χέρια του τα τελευταία χρόνια, τον πιστεύεις. «Μία ρομαντική κομεντί δεν είναι κάτι απλό. Λαχταρούσα να δω ένα καλογραμμένο δείγμα της στο ελληνικό σινεμά. Η Ασπα Καλλιάνη έγραψε ένα εξαιρετικό σενάριο. Εξαιρετικό.»

Aυτό το σενάριο είναι που τράβηξε και τους ηθοποιούς του στο πρότζεκτ, όπως μας λένε και οι ίδιοι στα διάλειμμα του γυρίσματος. Το σενάριο, αλλά και η συνεργασία με τον Δήμα που πείθει και τους πιο διστακτικούς να σταθούν στο φακό του. Η Εύη Σαουλίδου, βραβευμένη θεατρικά αλλά ακριβοθώρητη κινηματογραφικά («Χώμα και Νερό», «Νύφες», «Without») εξηγεί στην κάμερα του Flix γιατί την κέρδισε αυτή η ταινία, ενώ ο λιγομίλητος Αλκης Κούρκουλος (χρόνια απών από τα κινηματογραφικά πράγματα), εξομολογείται ότι απείχε «αναγκαστικά, καθώς ελάχιστα αξιόλογα πράγματα ερχόντουσαν προς το μέρος του.»

Δείτε το βίντεο και ετοιμαστείτε να ποντάρετε στο μέλλον της ελληνική κομεντί – ένα είδος που το «Poker Face» καλείται να μας συστήσει, όχι για να ρεφάρει στους δύκολους καιρούς. Αλλά, ξέροντας τον Χρήστο Δήμα, για να μας πάρει και τα ρέστα.

Σύντομη σύνοψη

Η Νίκη είναι η κινητή απόδειξη της γκαντεμιάς. Οχι, δεν γεννήθηκε έτσι. Ηταν το παιδί θαύμα. Είχε το “Χάρισμα” προς μεγάλη χαρά του πατέρα της Φανούρη και της παρέας του που ζουν από τον τζόγο.

Ο «Αδιάβροχος» είναι ο πρωταθλητής της Ελλάδας στο «Texas Holde’m». Επαγγελματίας παίχτης που ζει από το άθλημα του poker. Αψυχολόγητος, το απόλυτο poker face, μοιάζει να μην τον αγγίζει τίποτα.

Η σχέση τους, μία παρτίδα poker. Ενα δυνατό παιχνίδι στρατηγικής. Μπλοφάρουν, ποντάρουν, ρεφάρουν, τζογάρουν και παίζουν… τα ρέστα τους στο τελικό τραπέζι του ελληνικού τουρνουά poker, στην απόλυτη μονομαχία των δύο φύλων!

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας

Σεναριογράφος: Ασπα Καλλιάνη

Πρωταγωνιστούν: Αλκης Κούρκουλος, Εύη Σαουλίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Δημήτρης Πιατάς

Παραγωγός: Γιάννης Εξηντάρης

Executive Producer: Κώστας Σούσουλας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος

Production Designer: Ιουλία Σταυρίδου

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Ενδυματολόγος: Αγις Παναγιώτου