Ενημέρωση

Το «Κόριτσι με το Τατουάζ» είναι παντού!

στα 10

Από το εξώφυλλο της Vogue, μέχρι τις εσωτερικές σελίδες της Le Monde και από «ανεπίσημα» sites στο Ιντερνετ μέχρι τις βιτρίνες του H&M, το «Κορίτσι με το Τατουάζ» του Ντέιβιντ Φίντσερ αφήνει το σημάδι του στην ποπ κουλτούρα, πριν ακόμη βγει στις αίθουσες.

Το «Κόριτσι με το Τατουάζ» είναι παντού!
Η Ρούνι Μάρα είναι το «Κορίτσι με το Τατουάζ»

Η προωθητική καμπάνια του «Κοριτσιού με το Τατουάζ» θα μπορούσε να εξαντηλθεί στο tagline «η feel bad ταινία των Χριστουγέννων», στην τολμηρή δηλαδή απόφαση των δημιουργών της ταινίας να μην κρύψουν πως η καινούρια ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ θα είναι ένα σκοτεινό, σκληρό και προκλητικό θρίλερ για τη μισή, τουλάχιστον, οικογένεια.

Σε ένα υποδειγματικό, ωστόσο, διαφημιστικό ντελίριο που ξεκίνησε το Μάιο με την υποτιθέμενη διαρροή του πρώτου red band τρέιλερ της ταινίας, η Columbia δεν έχει σταματήσει έκτοτε να επιτίθεται στους φανατικόυς της ταινίας αλλά και τους ανυποψίαστους σινεφίλ με μια σειρά από «αποκαλύψεις» για την κατά τον Ντείβιντ Φίντσερ εκδοχή του πρώτου βιβλίου του «Millenium» του Στιγκ Λάρσον.

Η αφίσα με την γυμνόστηθη Ρούνι Μάρα ήρθε πρώτη σε προτιμήσεις, αργότερα κυκλοφόρησε και το νόμιμο τρέιλερ, μετά οι κάρτες με τους ήρωες της ταινίας, οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες, ένα δεύτερο τρέιλερ και κάπου εκεί το marketing σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Το Mouthed Taped Shut, ένα μυστηριώδες «ανεπίσημο» blog άρχισε να αποκαλύπτει εικόνες από τα γυρίσματα, να εισβάλλει στο δωμάτιο του μοντάζ και να χτίζει δυναμικά την ατμόσφαιρα της επερχόμενης ταινίας.

Φτάνοντας στον Σεπτέμβριο, το «Κορίτσι με το Τατουάζ» είχε γίνει ήδη viral πριν γίνει ταινία. Μέχρι και σήμερα, στο Internet κυκλοφορούν εκτός από το Mouth Taped Shut, το «παγωμένο» Comesforthinthethaw που με την επιγραφή «What is hidden in snow, comes forth in the thaw» δείχνει φωτογραφίες από την ταινία και το Whatishiddeninsnow που υποτίθεται ότι συλλέγει τα κάδρα με τα λουλούδια (όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του Λάρσον γνωρίζουν πολύ καλά) που βρέθηκαν από πραγματικούς ανθρώπους μέσα στα χρόνια. Φυσικά υπάρχει και το επίσημο σάιτ της ταινίας dragontattoo.com που για την ώρα θα το έλεγε κανείς και φτωχό αφού περιέχει τα τρέιλερ και τις κάρτες των χαρακτήρων της ταινίας.

Γνωρίστε τους χαρακτήρες από το «The Girl With The Dragon Tattoo»

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και ένα βίντεο με το διαβόητο ατύχημα που αποτελεί και την αφορμή για την εκκίνηση ολόκληρης της ιστορίας της ταινίας (δείτε το εδώ), λίγο πριν στη Le Monde οι φωτογραφίες του Ζαν Mπατίστ Μοντίνο αποθέωσαν την εικαστική άποψη της ταινίας, η Vogue έβαλε στο εξώφυλλο της τη Ρούνι Μάρα χωρίς το τατουάζ και μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε ολόκληρη σειρά ρούχων με έμπνευση την ταινία από τα H&M.

H Σουηδική εταιρεία ενδυμάτων συνεργάστηκε στενά με την υπεύθυνη των κοστουμιών στην ταινία Τρις Σάμερβιλ για μια σειρά εμπνευσμένη από την Λίζμπεθ Σαλάντερ φέρνοντας στη μόδα τα δερμάτινα τζάκετ και τα hoodies. «Τα ρούχα είναι βασισμένα στη φιλοσοφία του χαρακτήρα, την ουσία μιας ανεξάρτητης γυναίκας», δηλώνει η Σάμερβιλ.

Δείτε εδώ το βίντεο της ανακοίνωσης των H&M για τη συνεργασία τους με τη Σάμερβιλ

Οσο για τη νέα αφίσα της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε, ξεπερνά ακόμη και την προηγούμενη σε αισθητικό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας το προφανές: ο Ντέιβιντ Φίντσερ είναι απλά ο σκηνοθέτης των ημέρων μας. Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός πως μετά από όλη αυτήν την υπερπληροφόρηση το μόνο που θέλεις είναι να δεις αυτήν την ταινία ΤΩΡΑ;

Το «Κορίτσι με το Τατουάζ» θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 21 Δεκεμβρίου 2011

Δείτε στο gallery όλα τα μέχρι τώρα πόστερ της ταινίας, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και την ταινία

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Κορίτσι με το Τατουάζ»:

«The Girl With the Dragon Tattoo» πρώτο... πειρατικό trailer διαρρέει στο Internet!

Πόστερ για το «Girl With the Dragon Tattoo»

Γνωρίστε τους χαρακτήρες από το «The Girl With The Dragon Tattoo»

Κάτι τρέχει στο Internet με το «Girl With the Dragon Tattoo»

Επίσημη αφίσα για το «Κορίτσι με το Τατουάζ»

Νέο, 4λεπτο τρέιλερ για το «Κορίτσι με το Τατουάζ» του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ακούγοντας το «Κορίτσι με το Τατουάζ»

Νέες φωτογραφίες για το «Κορίτσι με το Τατουάζ»