Ενημέρωση

TV: Τι ξεχωρίζουμε από τις νέες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης

στα 10

Νέα σεζόν για την αμερικανική τηλεόραση, νέοι τίτλοι που θα συζητηθούν, θα γίνουν εθιστικοί ή θα... καταργηθούν μέσα στην ερχόμενη χρονιά. Μάθετε τα πάντα πριν κάνετε τις επιλογές σας!

TV: Τι ξεχωρίζουμε από τις νέες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης
American horror story... θα πέσουμε στην παγίδα του;

Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι οι νέες τηλεοπτικές σειρές που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον, ποιες έχουν ήδη δημιουργήσει fan club, ποιες είναι για χαλάρωση και ποιες προκαλούν τη μεγαλύτερη ανυπομονησία. Είναι ακόμα αρχή της σεζόν, διαθέσεις και ιστορίες θα αλλάξουν, αλλά ακολουθούν οι πρώτες εντυπώσεις από την τεράστια παιδική χαρά που λέγεται αμερικανική τηλεόραση!

American Horror Story«American Horror Story»

Πρωταγωνιστούν ο Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, που μεγάλωσε κι ομόρφυνε, η Κόνι Μπρίτον («Spin City», «West Wing», «Friday Night Lights»), που είναι σα milf εκδοχή της Φέργκι, η Τέσα Φαρμίγκα, μικρή αδελφή της Βέρα, η υπέροχη Τζέσικα Λανγκ, εδώ ίδια με την Αν Μπάνκροφτ στο «Great Expectations», η Φράνσις Κόνροϊ, η μεγαλειώδης Ρουθ Φίσερ του «Six Feet Under». Μια τριμελής οικογένεια, έγκυος μαμά, μπαμπάς και έφηβη κόρη, εγκαθίστανται σε μια έπαυλη χτισμένη τη δεκαετία του ’20 στο Λος Αντζελες. Στο σπίτι έχουν συμβεί στο παρελθόν πολύ κακά πράγματα που στοιχειώνουν ακόμα τους τοίχους του. Το ζευγάρι προσπαθεί να ξεπεράσει μια απιστία του πρόσφατου παρελθόντος και να φτιάξει μια νέα ζωή, αλλά η ιστορία του σπιτιού και το νέο περιβάλλον δεν τους αφήνουν. Ο σύζυγος είναι ψυχίατρος, με τη δική του πολύ σκοτεινή πλευρά – βλέπει τους ασθενείς του στο σπίτι, μεταξύ των οποίον ένα αγόρι, σαν τον Μάικλ Σέρα σε emo εκδοχή, που ερωτεύτεται την κόρη. Η Κόνροϊ είναι η οικονόμος του σπιτιού την οποία ο σύζυγος βλέπει... διαφορετικά και η Λανγκ είναι η παρεμβατική γειτόνισσα που έχει ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down, ελαφρώς προφητικό, που αποτελεί και τον σύνδεσμο με το παρελθόν. Μεταξύ «Addams Family» και «Pacific Heights», η σειρά είναι λιγότερο τρομακτική και πρωτότυπη και πολύ περισσότερο στιλάτη, ατμοσφαιρική και ανάπλαση b μεταφυσικού θρίλερ. Μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη βλακεία ή σε εθισμό, πάντως σίγουρα είναι η σειρά που με τα πρώτα της επεισόδια έχει συγκεντρώσει όλο το hype – έχει και την ωραιότερη σεκάνς τίτλων αρχής. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό είναι το νέο πρότζεκτ του Ράιαν Μέρφι, της φήμης του «Nip / Tuck» και του «Glee». Δείτε το τρέιλερ.

Enlightened«Enlightened»

Η Λόρα Ντερν και η Νταϊάν Λαντ μαζί, σε κάτι που δεν έχει πουθενά το όνομα του Ντέιβιντ Λιντς! Εξτρα μπόνους ο Λουκ Γουίλσον. Η Εϊμι είναι μια αποτυχημένη καριερίστα που παθαίνει νευρικό κλονισμό κι αποφασίζει να πάρει τη ζωή της αλλιώς. Η νέα, ζεν προσέγγιση που αποκτά για τα πράγματα, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο, δραματικό και κωμικό εναλλάξ, πανικό στους κοντινούς της ανθρώπους. Η νέα πρόταση από το HBO, βασίζεται εξολοκλήρου επάνω στη Λόρα Ντερν, η οποία όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, παίζει με τόσο μεγάλη δόση υπερβολής και υστερίας που γίνεται ελαφρώς απωθητική. Δείτε το τρέιλερ.

A Gifted Man«A Gifted Man»

Με την υπογραφή του Τζόναθαν Ντέμι ως executive producer. Από τη σεναριογράφο του «Erin Brockovich», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Πρωταγωνιστεί ο Πάτρικ Γουίλσον, που για πρώτη φορά εμφανίζεται και σέξι και πολυδιάστατος ως ηθοποιός. Κοντά του η λίγο γλυκερή Τζένιφερ Ιλ και η υπέροχη καρατερίστα Μάργκο Μάρτιντεϊλ. Ο Μάικλ Χολτ είναι ένας εκπληκτικός νευροχειρουργός, αλλαζόνας, υπερφιλόδοξος και αγενής. Μέχρι που ξανασυναντά τυχαία την πρώην γυναίκα του, Ανα, επίσης γιατρό που όμως βοηθά τους άπορους και περνούν ένα νοσταλγικό βράδυ κουβεντιάζοντας. Την επόμενη μέρα ο Μάικλ μαθαίνει ότι η Ανα είναι νεκρή και τον «επισκέφτηκε» γιατί χρειάζεται βοήθεια για να βάλει τις υποθέσεις της σε τάξη. Θα μάθει ο Μάικλ να ζει με το φάντασμά της και πώς αυτό θ’ αλλάξει την εργασιοκεντρική, αποστειρωμένη ζωή του; Συμπρωταγωνιστεί και η Τζούλι Μπενζ του «Dexter», ως αδελφή του Μάικλ μ’ έναν ατίθασο έφηβο γιο που αναζητά πατρικό πρότυπο. Ανάμεσα στο «Grey’s Anatomy» και το «Ghost», δεν ενθουσιάζει αλλά αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Δείτε το τρέιλερ.

Homeland«Homeland»

Πρωταγωνιστεί η Κλερ Ντέινς και ο Ντέιμιαν Λούις. Ο Νίκολας Μπρόντι είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων που επιστρέφει στην οικογένειά του αφότου είναι αγνοούμενος στο Ιράκ για οκτώ χρόνια. Η Κάρι Αντερσον είναι μια τρομερά δυναμική αλλά μάλλον ελαφρώς ψυχοπαθής πράκτορας της CIA που υποψιάζεται ότι ο Μπρόντι είναι κατάσκοπος της Αλκάιντα. Ετσι γεμίζει το σπίτι του κοριούς και παρακολουθεί νυχθημερόν τη ζωή του, περιμένοντας ν’ ανακαλύψει το λάθος. Μεταξύ «Syriana» και «Οι Ζωές των Αλλων», η σειρά εκτυλίσσεται σε μια από τις πιο δυνατές της σεζόν, με εξαιρετικά ενδιαφέροντες, πολύπλευρους ήρωες, απρόσμενες ανατροπές, πολιτικό υπόβαθρο και σύνθετες ανθρώπινες ιστορίες. Είναι λιγάκι απαιτητική, δηλαδή δεν προσφέρεται για χαλάρωση, αλλά αποζημιώνει σα σκεπτόμενη, ατμοσφαιρική ταινία, ένα επεισόδιο τη φορά. Δείτε το τρέιλερ.

New Girl«New Girl»

Πρωταγωνιστεί η Ζόι Ντεσανέλ, που είναι και η βασική ατραξιόν αυτής της μάλλον σαχλαμάρας απομίμησης των «Friends» ή όποιας άλλη σειρά με συγκάτοικους. Η Τζες χωρίζει με τον φίλο της και βρίσκει νέο διαμέρισμα, ως συγκάτοικος τριών αντρών. Οι διαφορές στο φύλο, τη φύση και το στιλ τους (η Τζες είναι ενθουσιώδης, ευσυγκίνητη, φασαριόζα) προκαλούν τις αφορμές για τα κωμικά επεισόδια, που δεν είναι όμως ιδιαίτερα έξυπνα ή εμπνευσμένα. Δείτε το τρέιλερ.

Pan Am«Pan Am»

Πρωταγωνιστούν οι Κριστίνα Ρίτσι (τόσο αδυνατισμένη που θυμίζεί), Μάργκοτ Ρόμπι, Κέλι Γκάρνερ, Καρίν Βανάς και ο Μάικ Βόγκελ. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, τέσσερις νεαρές κοπέλες είναι αεροσυνοδοί της Pan Am, ενσαρκώνοντας το είδωλο της πιο κομψής, κοσμοπολίτισσας και χειραφετημένης γυναίκας της εποχής. Παράλληλα ο τρόπος ζωής τους προσφέρεται για δράση στον ψυχρό πόλεμο που βρίσκεται στα φόρτε του. Δυστυχώς, όποια σειρά αναπαριστά τα ‘60s, μετά το «Mad Men», δεν έχει καμιά τύχη γιατί ωχριά στη σύγκριση. Επιπλέον το «Pan Am» είναι πολιτικά ανεγκέφαλο. Δείτε το τρέιλερ πριν η σειρά κοπεί!

Person of Interest«Person of Interest»

Η μία φετινή σειρά παραγωγής του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, με τον Τζόναθαν Νόλαν δημιουργό και σεναριογράφο. Πρωταγωνιστούν ο Τζιμ Καβίζελ και ο Μάικλ Εμερσον, ο Μπεν Λάινους του «Lost». Ο Εμερσον είναι ένας μυστηριώδης πάμπλουτος ηθικός εκδικητής, που έχει στη διάθεσή του πληροφορίες για προσεχή εγκλήματα, μόνο που δεν ξέρει αν οι άνθρωποι που εμπλέκονται είναι κάθε φορά ο θύτης ή το θύμα. Για να επιβάλει τη δικαιοσύνη προσλαμβάνει τον Καβίζελ που είναι ένας πρώην πράκτορας της CIA, κατεστραμμένος από μια προσωπική απώλεια. Για μια σειρά με τόσο ενδιαφέροντες συντελεστές, προς το παρόν δε φαίνεται και τόσο ιδιαίτερη ή αξιομνημόνευτη, αλλά μάλλον αστυνομική σειρά... της σειράς! Διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ εδώ.

Prime Suspect«Prime Suspect»

Πρωταγωνιστεί η (πόσο σέξι!) Μαρία Μπέλο, στο ρόλο της σκληροτράχηλης μπατσίνας που αναλαμβάνει μια βρώμικη γειτονιά της Νέας Υόρκης κι έχει να τα βάλει όχι μόνο με το έγκλημα, αλλά κυρίως με τους σωβινιστές άντρες συναδέλφους της. Αμερικανική διασκευή της πολύ επιτυχημένης ομότιτλης και πιο ωμής βρετανικής σειράς με την Ελεν Μίρεν στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Κρατά το ενδιαφέρον με τα αυτοτελή της επεισόδια, χωρίς να έχει κάτι σημαντικό να προσφέρει. Δείτε το τρέιλερ.

Ringer«Ringer»

Πρωταγωνιστούν η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ και... η Σάρα Μισέλ Γκέλαρ! Θρίλερ, κοσμοπολίτικο, στην upper class Νέα Υόρκη, με σκοτεινή ατμόσφαιρα χλιδής. Η Μπρίτζετ και η Σιβόν, δυο δίδυμμες αδελφές ξανασυναντιούνται μετά από έξι χρόνια. Η πρώτη είναι πρώην στρίπερ, πρώην ναρκωμανής, πολύτιμη μάρτυρας στην προσεχή δίκη ενός δολοφόνου μαφιόζου. Η δεύτερη είναι πλούσια και ψυχρή trophy wife. Στο πρώτο Σαββατοκύριακο που περνούν μαζί, η Σιβόν αυτοκτονεί και η Μπρίτζετ παίρνει τη θέση της, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα δικά της προβλήματα, αλλά και να τακτοποιήσει τη γεμάτη ερωτηματικά ζωή της αδελφής της. Μόνο που η Σιβόν μοιάζει να είναι ακόμα περισσότερο μπλεγμένη από την Μπρίτζετ και, το χειρότερο, χωρίς το πτώμα της να έχει βρεθεί, πώς μπορεί η αδελφή της να είναι σίγουρη ότι πράγματι αυτοκτόνησε; Ατμοσφαιρικό και γεμάτο ανατροπές ήδη από το πρώτο επεισόδιο, είναι αληθινό δώρο για τους φαν της Γκέλαρ, στους υπόλοιπους προσφέρει υποσχέσεις σασπένς και εκπλήξεων. Παίζει και ο Νέστορ Καρμπονέλ, ο «eyeliner» ή Ρίτσαρντ Αλπερτ του «Lost». Από τους δημιουργούς του «Supernatural». Δείτε το τρέιλερ.

Suburgatory«Suburgatory»

Η φετινή αγαπημένη σειρά των hipsters. Πρωταγωνιστεί η Τζέιν Λέβι, που είναι αντίγραφο με καρμπόν της Εμα Στόουν στο «Easy A» και ο Τζέρεμι Σίστο σε ρόλο γοητευτικού αντισυμβατικού χήρου πατέρα. Ο Τζορτζ και η έφηβη κόρη του, Τες, μετακομίζουν από τη Νέα Υόρκη στα προάστια, όπου η Τες θα μπορέσει να έχει μια καλύτερη «ποιότητα ζωής», την οποία καθόλου δε θέλει. Χαριτωμένη σάτιρα της «πλαστικής», ροζ πλευράς της αμερικανικής ιδιοσυγκρασίας, με μια πολύ δροσερή και διασκεδαστική πρωταγωνίστρια και ηρωίδα. Παίζει και ο Ρεξ Λι, ο Λόιντ του «Entourage»! Δείτε το τρέιλερ.

Terra Nova«Terra Nova»

Το 2149 ο πλανήτης έχει σχεδόν νεκρωθεί, όλες οι πηγές ενέργειας έχουν εξαντληθεί κι έτσι ομάδες ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και οι οικογένεια Σάνον, μεταφέρονται στο χρόνο, 85 εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκεί, στην προϊστορική Γη, θα γίνουν μέρος της αποικίας «Terra Nova» με σκοπό να ξαναπροσπαθήσουν να δημιουργήσουν έναν ανθρώπινο πολιτισμό που στο μέλλον θα αποφύγει την καταστροφή. Πανάκριβη παραγωγή, αγγίζει το όριο της χαζομάρας, μοιάζει λιγότερο πιστευτό από το «Jurassic Park» και οι ήρωες, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι καθόλου συμπαθείς ή τουλάχιστον ελκυστικοί. Δείτε το τρέιλερ.

Up All Night«Up All Night»

Θεϊκό κωμικό καστ: Κριστίνα Απλγκεϊτ, Γουιλ Αρνέτ και Μάγια Ρούντολφ. Η Ρέιγκαν και ο Κρις είναι νέοι γονείς – ο Κρις μένει σπίτι με το μωρό και η Ρέιγκαν επιστρέφει στη δουλειά της, ως αρχισυντάκτρια τηλεοπτικού σόου της απαιτητικής Μάγια Ρούντολφ. Χαριτωμένη, αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, κωμωδία για τη γενιά των 30+, σε 20λεπτα επεισόδια που πιπιλίζονται σαν καραμέλα λεμόνι. Δείτε το τρέιλερ.

One Man Down: «The Playboy Club»One Man Down: «The Playboy Club», πριν καλά-καλά ξεκινήσει, κόπηκε! Και πολύ καλά έκανε μάλλον, γιατί εκτός από την παρουσία της Αμπερ Χερντ και τη φωνή του Χιου Χέφνερ στην αφήγηση, η σειρά δεν είχε και κανένα αβαντάζ: ανέκφραστες ερμηνείες, ανόητο σενάριο και μέτρια αναπαράσταση εποχής. Δείτε το τρέιλερ για την τιμή των όπλων!

Και δύο ειδικές περιπτώσεις:

Downton Abbey«Downton Abbey»

Δεν είναι αμερικανικό και δεν είναι καινούριο! Είναι όμως αριστουργηματικό και λίγο υποτιμημένο. Δημιουργία του Τζούλιαν Φέλοουζ, σεναριογράφου του «Gosford Park» του Ρίτσαρντ Αλτμαν, ακριβώς στο ίδιο πνεύμα και ύφος. Η βρετανική (πιο πολύ δε γίνεται!) σειρά απέσπασε απρόσμενα έξι βραβεία Εμμυ: Καλύτερης μίνι-σειράς (που δεν είναι ακριβώς), σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, κοστουμιών και δεύτερου γυναικείου ρόλου για τη Μάγκι Σμιθ. Η πρώτη σεζόν που έχει επτά επεισόδια ξεκινά με τη βύθιση του Τιτανικού και τελειώνει στο ξέσπασμα του πρώτου παγκόσμιου. Σε μια έπαυλη στην αγγλική εξοχή, η οικογένεια των αριστοκρατών ιδιοκτητών διασταυρώνεται με τις ζωές των υπηρετών. Πρωταγωνιστούν ο Χιου Μπόνβιλ, η Ελίζαμπεθ ΜακΓκάβερν, η Μάγκι Σμιθ και μια πλειάδα υπέροχων ηθοποιών που δε χορταίνεις να βλέπεις. Η σειρά τώρα βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν της – αναζητήστε την άμεσα! Δείτε δύο κλιπς από τα πρώτα επεισόδια εδώ και εδώ.

Alcatraz«Alcatraz»

Θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2012, αλλά εναποθέτουμε σ’ αυτήν τις ελπίδες μας για την φετινή σειρά μυστηρίου που θα μας συναρπάσει! Είναι η άλλη σειρά παραγωγής του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και παρακολουθεί ένα μυστηριώδες συμβάν: το 1963, 302 κρατούμενοι και δεσμοφύλακες του Αλκατράζ εξαφανίστηκαν ανεξήγητα. Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζουμε ακόμα, ένας από αυτούς τους φυλακισμένους, ο Τζακ Σιλβέιν, επανεμφανίζεται τώρα, σχεδόν πενήντα χρόνια αργότερα, στο Αλκατράζ, σα να μην έχει περάσει μέρα από πάνω του και προσπαθεί να φτάσει στο Σαν Φρανσίσκο και να πάρει εκδίκηση από κάποιους που του έκαναν κακό. Η νεαρή αστυνομικός που υποδύεται η Σάρα Τζόουνς και ο Χορχε Γκαρσία ως ειδήμων επί του Αλκατράζ προσπαθούν να σταματήσουν τον Σιλβέιν, ενώ παράλληλα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν έναν πράκτορα του FBI, ο οποίος είναι προφανές ότι γνωρίζει περισσότερα για την αλήθεια γύρω από την εξαφάνιση του ’63, απ’ ό,τι παραδέχεται. Διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ εδώ.