Συνέντευξη

Τάσος Μπουλμέτης: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου λύνει βασικές μας απορίες

στα 10

Ενα χρόνο μετά την ίδρυση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Τάσος Μπουλμέτης, από τη θέση του Προέδρου της, συνεχίζει να υποστηρίζει μαχητικά τη ζωτική ανάγκη για τη δυναμική ύπαρξη της στο σύγχρονο κινηματογραφικό τοπίο.

Τάσος Μπουλμέτης: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου λύνει βασικές μας απορίες
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τάσος Μπουλμέτης, κοιτάζει μπροστά

Οταν μιλάει για την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ο Τάσος Μπουλμέτης μιλάει πάντοτε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Η επιθυμία του να εκφράζει όχι μόνο τη δική του άποψη, αλλά και των 200 περίπου μέχρι σήμερα μελών της Ακαδημίας, δεν πηγάζει μόνο από το γεγονός πως έτσι επιβάλλει η «ευγένεια» του Προέδρου, αλλά κυρίως από το ότι ο ίδιος θεωρεί πως η Ακαδημία είναι υπόθεση μιας ομάδας. Αυτής που ο ίδιος ονειρεύεται να πληθαίνει χρόνο με το χρόνο και να καταφέρει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κινηματογραφική πραγματικότητα της Ελλάδας.

Λίγο πριν τη δεύτερη τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Τάσος Μπουλμέτης μιλάει στο Flix και απαντάει σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τη σχέση της Ακαδημίας με τους «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» που ουσιαστικά υπήρξε η κινητήριος δύναμη πίσω από την ίδρυση της, τη σύγκρουση του «παλιού» με το «νέο» ελληνικό σινεμά, τις συνεχόμενες δράσεις της Ακαδημίας γύρω από την κινηματογραφική παιδεία, το θέμα του φορέα που θα αποφασίζει από δω και πέρα για την πρόταση της Ελλάδας στο ξενόγλωσσο Οσκαρ. Και φυσικά ποιο ακριβώς φαντάζεται πως είναι το μέλλον της Ακαδημίας.