Συνέντευξη

Γιάννης Στάνκογλου: «Το σινεμά είναι ώρες πτήσης»

στα 10

Γιατί ερωτεύτηκε το ρόλο του Στέφανου Καραμανίδη; Γιατί του αρέσουν οι σιωπηλοί χαρακτήρες; Πότε ένας ηθοποιός είναι κινηματογραφικός; Ο Γιάννης Στάνκογλου, πρωταγωνιστής του «Τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη αποκαλύπτεται στο φακό του Flix!

Γιάννης Στάνκογλου: «Το σινεμά είναι ώρες πτήσης»

Ο Γιάννης Στάνκογλου χορεύει το «Τανγκό των Χριστουγέννων», το ερωτικό δράμα που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη, με το πάθος, την αυτοσυγκράτηση, την τόλμη και τη συστολή που χαρακτηρίζουν τους καθαρόαιμα κινηματογραφικούς ηθοποιούς. Το βλέπεις στο πώς έχει μελετήσει το χαρακτήρα, πώς χειρίζεται το βήμα, τα βλέμματα, τις σιωπές του. Ο φακός πλησιάζει τόσο κοντά που καταγράφει, μεγενθύνει τα πάντα. Το να ξέρεις πότε συγκρατείς ή απελευθερώνεις την έντασή σου είναι πραγματική χορογραφία- έχει μπρος και πίσω βήματα, κανονισμούς, ρυθμό και άξονα το ταλέντο να νιώθεις, βαθιά μέσα σου, την μουσική.

Το Flix τον συνάντησε με αφορμή τo «Τανγκό των Χριστουγέννων» που παίζεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, αλλά βρήκε και την ευκαιρία να τον ρωτήσει για τους αγαπημένους του ρόλους, εκείνους που τον έκαναν ηθοποιό και αυτούς που ονειρεύεται για το μέλλον...

Δείτε το βίντεο!

Διαβάστε την κριτική του Flix για «Το Τανγκό των Χριστουγέννων»