Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #8 / «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #8 / «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ

«Υποθέτω πως μερικοί το προτιμούν καυτό. Προσωπικά προτιμώ την κλασική μουσική.»

Σε ένα tour de force κωμικού timing υπό το καυτό φως του καλιφορνέζικου ήλιου, ο διάλογος ανάμεσα στον Τζούνιορ - Τόνι Κέρτις και την Σούγκαρ - Μέριλιν Μονρό είναι όλα όσα θα μπορούσες να ζητήσεις από μια μέρα στην παραλία...

Η αφοπλιστική αθωότητα της Σούγκαρ, καθώς φλερτάρει τη... Τζοζεφίν, δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει ως ένα απλό ρομαντικό to know us better πριν εξελιχθεί σε μια παρανοϊκή στιχομυθία ανάμεσα στον... ιδιοκτήτη της Shell που από πάππου προς πάππου κατεβαίνει στην παραλία δύο φορές την ημέρα περιμένοντας την παλίρροια για να μαζέψει... κοχύλια.

2

Οταν στην παρέα θα εμφανιστεί και ο Τζακ Λέμον ως Δάφνη, το γουαιλντερικό ντελίριο θα αναδυθεί σαν summer breeze υποδειγματικού σκηνοθετικού αντηλιακού που θα απλωθεί σε όλη την επιφάνεια μιας αριστουργηματικής ταινίας, προκειμένου να μην κάψει τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από την απόλαυση του θεατή. Χάρμα οφθαλμών, ώτων και ευφυίας.


«Some Like it Hot» του Μπίλι Γουάιλντερ (1959)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: