Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #6 / «O Πρωτάρης» του Μάικ Νίκολς

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #6 / «O Πρωτάρης» του Μάικ Νίκολς
  • Μπεν τι κάνεις;
  • Θα έλεγα ότι αράζω εδώ στην πισίνα.
  • Γιατί;
  • Γιατί είναι άνετα να αράζεις εδώ...

Σε ένα από τα πιο έξυπνα, λυρικά και ξεσηκωτικά μοντάζ στην ιστορία του αμερικανικού σινεμά, ο Μάικ Νίκολς χτίζει μια ακόμη απαγορευμένη στάση στον μεγάλο έρωτα του Μπεν και της Κας Ρόμπινσον κάνοντας ένα κύκλο 360 μοιρών που ξεκινάει και καταλήγει σε μια πισίνα.

Με την εμβληματική φιγούρα του Ντάστιν Χόφμαν, τα αθάνατα Ray-Ban, τη μπίρα στο χέρι και το βλέμμα στο άπειρο, το «Sound of Silence» των Simon & Garfunkel ντύνει μια ευρηματικά αποθεωτική σκηνή πάνω στην κάψα της επιθυμίας, αλλάζοντας θέσεις, σκηνικό και διάθεση, κάνοντας σινεμά τη φαντασίωση.

2

Είναι η στιγμή που ο απαγορευμένος έρωτας μπορεί να κρατήσει λίγο παραπάνω, που ο καυτός ήλιος κάνει τον περιβάλλοντα χώρο να αποκτά διαστάσεις συναρπαστικές και το «April Come She Will» γίνεται το απόλυτο καλοκαιρινό τραγούδι, γεννημένο μέσα στην άνοιξη του νέου αμερικάνικου σινεμά και μιας ταινίας που φτιάχτηκε για να μείνει κλασική.

April come she will / When streams are ripe and swelled with rain May, she will stay / Resting in my arms again

June, sheґll change her tune / In restless walks sheґll prowl the night; July, she will fly / And give no warning to her flight.

August, die she must / The autumn winds blow chilly and cold; September I'll remember / A love once new has now grown old.


«The Graduate» του Μάικ Νίκολς (1967)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: