Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #30 / «Οι Διακοπές του Κυρίου Ιλό» του Ζακ Τατί

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #30 / «Οι Διακοπές του Κυρίου Ιλό» του Ζακ Τατί

Είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις μια και μόνο σκηνή από τις «Διακοπές του Κυρίου Ιλό», αφού σαν μια ενιαία ογκώδη συμφωνία ήχων, αισθήσεων και αεικίνητης παραδοξολογίας, ο Ζακ Τατί κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές να μοιάζουν με την πιο αστεία κωμωδία που έζησες ποτέ.

Διαβάστε ακόμη: Ταινίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι #4: «Οι Διακοπές του Κυρίου Ιλό» του Ζακ Τατί

2

Οτιδήποτε υπήρξαν ποτέ οι αναμνήσεις σου από μια οικογενειακή παραλία όταν ήσουν παιδί, όλες οι ασήκωτες βαλίτσες με τα παραπάνω ρούχα που δεν χρειάστηκες ποτέ, ένα παιδί που πάντα θα βρει τρόπο να σου χαλάσει την ηρεμία στην πλαζ, μια μουσική που ακούγεται από το βάθος και οι γηραιές κυρίες που μοιάζουν αιώνια χωμένες στην άμμο, οι «Διακοπές του Κυρίου Ιλό» είναι η απόλυτη καλοκαιρινή ταινία για εκείνα τα καλοκαίρια που δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ.

2

Μέσα στην αστείρευτη μελαγχολία του και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το triviality των διακοπών σαν να ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, το αριστούργημα του Τατί βλέπεται μονορούφι πριν, μετά ή και χρόνια τώρα κατά τη διάρκεια μιας βουτιάς στη θάλασσα...

Μια χαρακτηριστική σκηνή (από τις πολλές) εδώ:

«Οι Διακοπές του Κύριου Ιλό» του Ζακ Τατί (1953)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: