Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #25 / «The Endless Summer» του Μπρους Μπράουν

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #25 / «The Endless Summer» του Μπρους Μπράουν

«Οι πιθανότητες του να το βρούμε ήταν 10.000.000 προς 1.»

Aναζητώντας το τέλειο κύμα, ο Μπρους Μπράουν προσπάθησε και κατάφερε να ζήσει για έναν ολόκληρο χρόνο σε ένα «ατέλειωτο καλοκαίρι». Ξεκίνησε μαζί με τους Μάικ Χάνσον και ο Ρόμπερτ Ογκουστ, δύο από τους καλύτερους σέρφερ της δεκαετίας του '60, από τη Δυτική Ακτή της Αφρικής, διασχίζοντας τις παραλίες της Σενεγάλης και της Γκάνα πριν φτάσει στο Κέιπ Τάουν. Στη συνέχεια, οι τρεις άνδρες έφτασαν με ωτο-στοπ στην ακτή του Ντουρμπάν για να ανακαλύψουν στο Ακρωτήρι του Αγίου Φραγκίσκου το τέλειο κύμα (με θεαματικό ύψος, διάρκεια 15 λεπτών και τόσο σταθερό σαν «είχε φτιαχτεί από μηχανή») και από εκεί στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊτή, τη Χαβάη και πίσω στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε περισσότερα για το «The Endless Summer» του Μπρους Μπράουν.

2

Σε ένα από τα πιο όμορφα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν ποτέ, υπεύθυνο για το γεγονός πως το σερφ εισήχθη εν μια νυκτί στην ποπ κουλτούρα, ακριβώς στο σημείο όπου όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, μια σκηνή φτιαγμένη από την ελευθερία των κυμάτων, την αίσθηση της τελειότητας και την ελπίδα πως - παίζοντας με τον κίνδυνο - μπορείς να φτάσεις αλώβητος στον προσωπικό σου παράδεισο.


«The Endless Summer» του Μπρους Μπράουν (1964)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: