Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #11 / «Roman Holiday» του Γουίλιαμ Γουάιλερ

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #11 / «Roman Holiday» του Γουίλιαμ Γουάιλερ

Μερικές φορές χρειάζεται λίγο θράσος για να καταφέρεις να ζήσεις σαν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Αν είναι καλοκαίρι και βρίσκεσαι στη Ρώμη, το απονενοημένο εγχείρημα γίνεται σαφώς πιο εύκολο και σε κάθε περίπτωση επιβεβλημένο...

Μια πριγκίπισσα ενός άγνωστου βασιλείου το σκάει από την πρεσβεία της χώρας της και κατεβαίνει στη Ρώμη. Εκεί θα συναντήσει, εκτός από την πραγματική ζωή και το μεγαλείο μιας πόλης που μπορεί να σε ρουφήξει από την ομορφιά της και έναν Αμερικάνο ρεπόρτερ που θα την ερωτευτεί χωρίς να γνωρίζει (ακόμη) πως έχει στα χέρια του το «θέμα» που θα τον κάνει διάσημο.

Δείτε ακόμη: Η Οντρεϊ Χέπμπορν κάνει αιώνιες διακοπές στη Ρώμη

Roman Holiday 607

Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας, η Οντρεϊ Χέπμπορν θα ανέβει σε μια βέσπα έτοιμη να κατακτήσει την πόλη και ο Γκρέκορι Πεκ θα τρέξει πίσω της, συνοδηγός σε μια από τις πιο απελευθερωτικές βόλτες που έγιναν ποτέ στη Ρώμη κατακαλόκαιρο, ακριβώς την εποχή που όλα μπορεί να είναι πιθανά. Ακόμη και το να χάσεις ένα στοίχημα 5.000 δολαρίων επειδή αυτό που έχεις ζήσει για λίγες ώρες είναι απείρως πιο πολύτιμο.


«Roman Holiday» του Γουίλιαμ Γουάιλερ (1953)

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Roman Holiday 607