Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #8 | «In Summer» από το «Ψυχρά κι Ανάποδα»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #8 | «In Summer» από το «Ψυχρά κι Ανάποδα»

Τι δουλειά έχει ένα τραγούδι για το καλοκαίρι μέσα σε μία ταινία που διαδραματίζεται στο παγωμένο περιβάλλον ενός φανταστικού «ψυχρού και ανάποδου» βασιλείου; Φαινομενικά καμία, όμως, όταν το καλοκαίρι παραμένει ο (όχι και τόσο) κρυφός πόθος του πιο ομιλητικού και χορευταρά χιονάνθρωπου που υπάρχει εκεί έξω, τα πάντα αρχίζουν και αποκτούν νόημα.

Ο Ολαφ του «Ψυχρά κι Ανάποδα» λαχταρά να αράξει στην παραλία με ένα ποτό γεμάτο παγάκια στο χέρι, να χτίσει – ειρωνικά και κάπως μακάβρια – ανθρώπους από άμμο, να αράξει άνετος και cool με την παρέα μέσα σε ένα καυτό τζακούζι και, πάντα τραγουδώντας εμφατικά, να στροβιλιστεί μέσα στα καλοκαιρινά λιβάδια σαν άλλη Τζούλι Αντριους στη «Μελωδία της Ευτυχίας», χωρίς να γνωρίζει ή να θέλει να αποδεχτεί πως όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη δική του καταστροφή.

Frozen 607


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


Frozen 607

Το «In Summer» των Κρίστεν Αντερσον-Λόπεζ και Ρόμπερτ Λόπεζ δεν έχει την παραμικρή σημασία για την εξέλιξη της ιστορίας, αποτελεί όμως τον γλυκό και έντιμο φόρο τιμής της ταινίας προς το παραδοσιακό musical του Broadway, λίγο κωμικό, λίγο ειρωνικό, λίγο μελαγχολικό και απόλυτα καλοκαιρινό, σαν μια φωτεινή ανάμνηση από το παρελθόν δύο αδερφών που αναζητούν την ζεστασιά της χαμένης τους σχέσης. H Αννα έχει δίκιο. Μην τολμήσει κανείς να χαλάσει το όνειρο του Ολαφ!

Frozen 607

Frozen 607

I’ll finally see a summer breeze
Blow away a winter storm
And find out what happens to solid water
When it gets warm
And I can’t wait to see
What my buddies all think of me!
Just imagine how much cooler I’ll be
In summer!

Δείτε εδώ τον Ολαφ – χορεύοντας άψογα – να ονειρεύεται το καλοκαίρι.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Frozen Poster 607