Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #5 | «Le Temps de L’ Amour» από τον «Ερωτα του Φεγγαριού»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #5 | «Le Temps de L’ Amour» από τον «Ερωτα του Φεγγαριού»

Μπορεί το ημερολόγιο του «Ερωτα του Φεγγαριού» του Γουές Αντερσον να δείχνει τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη του 1965, ο έρωτας ωστόσο της Σούζι και του Σαμ, δύο νεαρών παιδιών που επιχείρησαν να ζήσουν τον έρωτά τους ανόθευτο από εξωτερικά, διαβρωτικά στοιχεία, αποπνέει ολοκληρωτικά την αίσθηση του καλοκαιριού και μάλιστα στην πιο γοητευτικά ρομαντική και ονειρική πλευρά του.

Στην ταινία, ο Αντερσον ντύνει με παστέλ μελαγχολία την παιδική αθωότητα, επιμένει σθεναρά και παιχνιδιάρικα στην επιβίωση του ρομαντισμού και ξορκίζει μέσω της παιδικής αισιοδοξίας κάθε ενήλικη ανασφάλεια, προσφέροντας απλόχερα καταφύγιο και ρίχνοντας αχτίδες καλοκαιριού φωτός στην αρχή του φθινοπώρου. Μια αγκαλιά, μία βουτιά στα κρύα νερά, ένα άτσαλο αλλά ζεστό φιλί και ένας ξέφρενος χορός στην παραλία ορίζουν από μόνα τους έναν ολόκληρο απομονωμένο κόσμο και οι μελωδίες της Φρανσουάζ Αρντί είναι η μόνη εξωτερική παρεμβολή που επιτρέπεται.


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


Moonrise Kingdom 607

Moonrise Kingdom 607

Το «Le Temps de l’ Amour», το τραγούδι που ο Σαμ και η Σούζι χορεύουν στην παραλία συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ της Φρανσουάζ Αρντί με πρωτότυπο τίτλο «Tous les garçons et les filles», αν και στην Αμερική πρωτοκυκλοφόρησε λίγα χρόνια μετά ως «The "Yeh-Yeh" Girl from Paris!». Αυτό το άλμπουμ είναι που περήφανα χαρακτηρίζει η Σούζι ως το αγαπημένο της, όντας και το μοναδικό που παίρνει μαζί της στην φυσική αλλά και συναισθηματική απόδρασή της με τον Σαμ. Είναι όντως «η εποχή της αγάπης».

Moonrise Kingdom 607

Moonrise Kingdom 607

C'est le temps de l'amour
Le temps des copains
Et de l'aventure
Quand le temps va et vient
On ne pense à rien
Malgré ses blessures

Δείτε εδώ την Σούζι και τον Σαμ να χορεύουν το «Le Temps de l’ Amour» στην παραλία, σε μια από τις όμορφες σκηνές του «Ερωτα του Φεγγαριού» του Γουές Αντερσον.


Δείτε εδώ την Φρανσουάζ Αρντί να ερμηνεύει το τραγούδι ζωντανά το 1966.


Δείτε εδώ το trailer του «Ερωτα του Φεγγαριού» για ακόμη περισσότερο ρομαντισμό αλά Γουές Αντερσον.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Moonrise Kingdom Objects Poster 607