Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #24 | «Please, Please, Please, Let Me Get What I Want» από το «(500) Days of Summer»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #24 | «Please, Please, Please, Let Me Get What I Want» από το «(500) Days of Summer»

"Good times for a change..."

Σε μια επαναστατική ρήξη με την απαισιόδοξη πλευρά του, ο Morrissey γράφει το μανιφέστο της επιθυμίας στο πιο τέλεια ενορχηστρωμένο και ερμηνευμένο ενάμιση λεπτό που ηχογράφησαν ποτέ οι Smiths.

Οι Smiths που φυσικά αρέσουν στον Τομ και ενώ δεν είναι προφανές αρέσουν και στην Σάμερ. Ολοι ξέρουμε τι (δεν) σημαίνει αυτό για την πορεία μιας σχέσης ή την ενηλικίωση μιας ολόκληρης γενιάς από μοναχικούς τύπους που δεν πίστεψαν ποτέ πως μέσα σε ένα ασανσερ, το κορίτσι των ονείρων τους θα τους τραγουδούσε το μέχρι τότε τουλάχιστον ιερό "to die by your side is just a heavenly way to die" από το «There is a Light That Never Goes Out».

Αλλα αυτό είναι άλλο τραγούδι. Εμάς μας ενδιαφέρει το «Please, Please, Please, Let Me Get What I Want» που είναι τόσο αυταπόδεικτο όσο και ο τίτλος του, ένα από τα πιο διασκευασμένα των Smiths - στο soundtrack του εν λόγω «(500) Days of Summer» και από τους «She and Him» δηλαδή τον Εμ Γουόρντ και την Ζόε Ντεσανέλ, την Σάμερ αυτοπροσώπως.

500 Days of Summer


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


500 Days of Summer

Ηχογραφημένο το 1984, ως b-side του «William, it was Really Nothing» το «Please, Please, Please, Let Me Get What I Want» θυμίζει στον Μαρκ Γουεμπ, σκηνοθέτη της ταινίας, την ώρα που αργά το απόγευμα το μόνο που θες να ακούσεις είναι κάτι τόσο απλό, τόσο ευθύ, τόσο θλιμμένο που μοιάζει με την πιο ποιητική ερωτική εξομολόγηση. Αν είναι καλοκαίρι, ακόμη καλύτερα...

Haven't had a dream in a long time
See, the life I've had can make a good man bad
So for once in my life let me get what I want
Lord knows, it would be the first time
Lord knows, it would be the first time

Εδώ η αυθεντική εκδοχή των Smiths:


Ακούστε εδώ τη διασκευή των Elefant:


Ακούστε εδώ τη διασκευή των She & Him:


Δείτε εδώ τη διάσημη σκηνή από το μουσείο από το «Ferris Bueller's Day Off» όπου ακούγεται η ορχηστρική διασκευή των Dream Academy:



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


500 Days of Summer