Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #2 | «California Dreamin’» από το «Chungking Express»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #2 | «California Dreamin’» από το «Chungking Express»

Οταν ο μελαγχολικός αστυνομικός του Τόνι Λέουνγκ και η φαινομενικά ξέγνοιαστη σερβιτόρα της Φέι Γουόνγκ συναντιούνται για πρώτη φορά υπό τους ήχους του «California Dreaming» των The Mamas & The Papas, εκείνος τη ρωτάει γιατί της αρέσει η τόσο δυνατή μουσική. «Με βοηθάει να μη σκέπτομαι» του ανταπαντά εκείνη, κρύβοντας πίσω από τις εύθυμες νότες την επιθυμία της να δει τον κόσμο, να ανακαλύψει νέους ανθρώπους και να ζήσει μια για πάντα το όνειρο της νέας της, κυριολεκτικά και μεταφορικά καλοκαιρινής, ζωής.

Μέχρι το τέλος του «Chungking Express» του Γουόνγκ Καρ-Βάι, ο ήλιος αυτού του επιθυμητού καλοκαιριού όχι μόνο θα αλλάξει την καθημερινότητά της αλλά θα ρίξει τις αχτίνες του και στη ζωή του αστυνομικού #663, δείχνοντάς του έναν διαφορετικό δρόμο, ίσως όχι τόσο οικονομικά προσοδοφόρο αλλά γεμάτο χαρούμενες υποσχέσεις, ακόμα κι αν αυτές είναι μεταμφιεσμένες σε αυτοσχέδιες κάρτες επιβίβασης, κακοσχεδιασμένες πάνω σε πρόχειρες χαρτοπετσέτες. Για τους δυο τους, η υπόσχεση του καλοκαιριού είναι η ευτυχία.

Chungking Express 607

Chungking Express 607

Γραμμένο από τους Τζον και Μισέλ Φίλιπς το 1963, πριν ακόμα σχηματιστούν οι The Mamas & The Papas, τα τραγούδι έχει συμπεριληφθεί στα soundtrack ταινιών όπως το «Φόρεστ Γκαμπ», το «Air America» και το «Επιστροφή στην Ιθάκη», ταυτίζοντας πάντα το καλοκαίρι με τις κρυφές ελπίδες και επιθυμίες των ηρώων, ενώ μια διασκευή του τραγουδιού από την Sia, συνόδευσε τους τίτλους τέλους του «San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα».

Chungking Express 607

Chungking Express 607

All the leaves are brown
And the sky is grey
I've been for a walk
On a winter's day
I'd be safe and warm
If I was in L.A.
California dreamin'
On such a winter's day

Ακούστε εδώ το «California Dreamin’» και δείτε την Φέι Γουόνγκ να χορεύει στους ρυθμούς του, όπως το απεικόνισε ο Γουόνγκ Καρ-Βάι στο «Chungking Express».


Ακούστε εδώ την εκδοχή της Sia, από την ταινία «San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα».


Δείτε εδώ ακόμη περισσότερη Φέι Γουόνγκ να χορεύει υπό τους ήχους των The Mamas & The Papas.



Περισσότερο καλοκαίρι:

Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Chungking Express Poster