Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #18 | «Mambo Bardot» από το «Και ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #18 | «Mambo Bardot» από το «Και ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα»

Καλοκαίρι του '56, στο Σεν Τροπέ, η Ζουλιέτ, μια 18χρονη ορφανή, πλασμένη σαν άγαλμα, με σεξουαλικότητα αχαλίνωτη, μεταδίδει το πάθος της με μοιραία αποτελέσματα: είναι θύτης ή θύμα; Ο Ροζέ Βαντίμ, που παντρεύτηκε την Μπριζίτ Μπαρντό μόλις εκείνη έκλεισε, όντως, τα 18, μέσα σ' αυτό το, κατά τα άλλα, στερεοτυπικό μελόδραμα, ήταν σεξιστής ή ερωτευμένος; Τι σημασία έχει όταν μιλάμε για ένα τραγούδι (κι ένα δαιμονισμένο χορό) που, αν δεν τον ερμήνευε η ίδια στην οθόνη, θα λεγόταν, απλώς, «ένα κάποιο mambo»! (συνεχίστε παρακάτω)

και ο θεός έπλασε τη γυναίκα 607

και ο θεός έπλασε τη γυναίκα 607


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


και ο θεός έπλασε τη γυναίκα 607

Η Ζουλιέτ έχει ερωτευτεί τον Αντουάν, έχει παντρευτεί τον μικρότερο, αφελέστερο αδελφό του, τον Μισέλ (αθώε Ζαν-Λουί Τρεντινιάν), έχει τυλίξει στο δαχτυλάκι της τον ώριμο Ερίκ κι είναι έτοιμη να τα τινάξει όλα στον αέρα. Εγκαταλείπει το σπίτι της, πηγαίνει να πιει και να χορέψει στο «Bar des Amis» της γειτονιάς της κι εκεί θα συμπέσουν όλα τα πρόσωπα της ιστορίας. Με τον Αντουάν να την εκλιπαρεί να σταματήσει να προκαλεί, μ' ένα άλλο «Στέλλα, κρατάω μαχαίρι», για να μην γίνει φονικό. Ο πυρετός καίει και το καλοκαίρι κάνει τον ιδρώτα του κορμιού και των τύψεων να τρέχει ποτάμι.

και ο θεός έπλασε τη γυναίκα 607

και ο θεός έπλασε τη γυναίκα 607

Μ' ένα μαύρο κορμάκι και μια πράσινη φούστα που ανοίγει ολόκληρη, αυτόβουλα, με κάθε κίνηση, ξυπόλητη, η Ζουλιέτ / Μπαρντό αρχίζει να χορεύει, προκαλώντας κάθε βλέμμα, με την ένταση και το ρυθμό της μουσικής να εναλλάσσεται διαρκώς, οργασμικά, από αργός και βασανιστικός σε όλο και πιο γρήγορος, πιο γρήγορος, και πάλι αργός, με τη μικρή νύμφη να παραδίνεται σεληνιασμένη, βακχική, όσο χαϊδεύει το μπούτι της με το χέρι που φορά, ειρωνικά, τη χρυσή βέρα της. Κι όσο, σ' αυτή τη μελωδία που έγραψε για την ταινία ο Πολ Μιζρακί, οι μουσικοί παίζουν χαρούμενοι τα τύμπανα, χωρίς να καταλαβαίνουν το δράμα που εκτυλίσσεται μπροστά τους!

και ο θεός έπλασε τη γυναίκα 607

Χωρίς στίχους, μόνο με ατάκες:

-Θα ήθελα να μην σκέφτομαι τίποτα πια...-Σε ικετεύω, σταμάτα. Ζουλιέτ, σε ικετεύω.

Δείτε εδώ τη σκηνή με τον μυθικό χορό της Μπριζίτ Μπαρντό, στο ρυθμό του «Mambo Bardot» από το «Και ο Θεός Επλασε τη Γυναίκα»:


Και παρακάτω, από την ίδια ταινία, μια πρόταση για το πώς να εμφανίζεστε φέτος στην παραλία...



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


και ο θεός έπλασε τη γυναίκα poster 607