Ενημέρωση

Ποιος είναι ο Mysterio, ο νέος κακός του Spider-Man;

στα 10

Το Flix ξεδιπλώνει το παρελθόν και τις δυνάμεις του Mysterio, του νέου αντιπάλου του Spider-Man στην ταινία «Spider-Man: Far From Home».

Ποιος είναι ο Mysterio, ο νέος κακός του Spider-Man;

Επιτέλους χτες, μετά από αρκετή αναμονή, κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του «Spider-Man: Far From Home» δίνοντάς μας μια ματιά στις νέες περιπέτειες του νεαρού Πίτερ Πάρκερ, ο οποίος αυτή την φορά κάνει την δική του περιοδεία σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους η Βενετία και το Λονδίνο, αλλά ταυτόχρονα και την εμφάνιση του νέου αντιπάλου του, τον Mysterio τον οποίο ερμηνεύει ο Τζέικ Τζίλεχναλ.

Αλλά ποιος είναι αυτός ο Mysterio; Αν και ποτέ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του σε κάποια από τις ταινίες του Spider-Man, o Κουέντιν Μπεκ (aka Mysterio) έχει μια μακρά ιστορία μίσους και αντιπαλότητας με τον Ανθρωπο Αράχνη. Εμείς εδώ στο Flix σας παρουσιάζουμε όχι μόνο την ιστορία του, αλλά και τις δυνάμεις και ικανότητές του για να είστε έτοιμοι όταν βγει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιουλίου. Αλλά πριν από αυτό, απολαύστε το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα: «Spider-Man: Far From Home», ή αλλιώς, η ευρωπαϊκή περιοδεία του Spider-Man


H ιστορία του Mysterio

Ο χαρακτήρας του Mysterio έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο τεύχος 13 του The Amazing Spider-Man τον Ιούνιο του 1964, αν και αργότερα αποκαλύφθηκε πως ήταν υπεύθυνος για την όλη απάτη με τους εξωγήινους στο τεύχος 2 που είχε κυκλοφορήσει έναν χρόνο πριν, και είναι δημιούργημα του Σταν Λι και Στιβ Ντίτκο, των ανθρώπων που δημιούργησαν επίσης και τον Spider-Man. Θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους του Spider-Man και ένα από τα κύρια μέλη των Sinister Six (έξι κακοί που ένωσε ο Dr. Octapus και πολεμάνε τον Spider-Man). Oπως κάθε υπερκακός στα κόμικς έτσι κι ο Mysterio φοράει κι αυτός μια ιδιαίτερη αμφίεση, με το κύριο χαρακτηριστικό του να είναι η τεράστια γυάλα που φοράει στο κεφάλι, καλύπτοντας τελείως το πρόσωπό του, καθώς και τα πράσινα ρούχα του συνοδευόμενα από έναν μωβ μανδύα.

Αλλά, φυσικά, δεν ήταν πάντα έτσι. Ο Κουέντιν Μπεκ ήταν ένας stand man και ένας μάγος των ειδικών εφέ, ο οποίος δούλευε για ένα αρκετά μεγάλο χολιγουντιανό στούντιο, με όνειρα κάποια στιγμή να γίνει ένα μεγάλο όνομα στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ομως τα όνειρα δεν πραγματοποιούνται πάντα, και επειδή ο Μπεκ βλέπει την δουλειά του ως εφετζής να μην οδηγεί πουθενά, αποφασίζει να ακολουθήσει καριέρα ως ηθοποιός, μόνο που κι εκεί τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ετσι, μέσα σε μια στιγμή απελπισίας αποφασίζει να τα παρατήσει όλα αυτά και να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές τους ως μάγος των εφέ και να γίνει εγκληματίας. Προσπαθώντας να κλέψει το Μουσείο Μινττάουν έρχεται αντιμέτωπος με τον Spider-Man και καταλήγει στην φυλακή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Mysterio να ρίξει όλη την ευθύνη της για την καταστροφική πορεία της καριέρας του στον Spider-Man.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέικ Τζίλενχαλ θα είναι ο Mysterio, ο Μάικλ Κίτον επιστρέφει, στο σίκουελ του «Spider-Man: Homecoming»

mysterio 607

Μετά από αυτό, ο Mysterio ενώνει τις δυνάμεις του με τους Dr. Octapus, Elektro, Kraven τον Kυνηγό, Sandman και Vulture για να δημιουργήσουν τους Sinister Six, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να τον νικήσουν κυρίως γιατί ποτέ δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν ως πραγματική ομάδα μιας και ο καθένας έδειχνε πιο εγωιστής και υπερόπτης από τον άλλον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Mysterio δεν έφτασε μια φορά αρκετά κοντά στο να νικήσει τον μεγάλο αντίπαλό του. Στο τεύχος 24 του The Amazing Spider-Man του 1965, με τίτλο «Spider-Man Goes Mad», ο Mysterio παίρνει την ταυτότητα ενός υπνωτιστή/θεραπευτή, του Δρ. Λούντβιχ Ράινχαρτ, ο οποίος σχεδόν πείθει τον Ανθρωπο Αράχνη να βγάλει την μάσκα του και να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα, ο οποίος θα το έκανε αν δεν τον είχε διακόψει ο αρχισυντάκτης της Ημερήσιας Σάλπιγγας, ο Τζόνα Τζέιμσον, με αποτέλεσμα τελικά ο Spider-Man να βγάλει το γυάλινο κράνος και να αποκαλύψει την ταυτότητα του Mysterio.

Ο Μπεκ δεν ήταν όμως ο μόνος ο οποίος φόρεσε την στολή του συγκεκριμένου υπερκακού στα κόμικς. Για ένα μικρό διάστημα, κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην φυλακή, ένας συγκρατούμενός του, ο Ντάνιελ Μπέρκχαρτ, ο οποίος κάνει την εμφάνισή του στο τεύχος 141 του The Amazing Spider-Man, παίρνει την ταυτότητα του Mysterio φτιάχνοντας μια αρκετά καλύτερη στολή και ανώτερα παραισθησιογόνα, αλλά γρήγορα την σκυτάλη παίρνει ξανά ο Μπεκ. Αυτή την φορά κάνει τον Spider-Man να πιστέψει πως προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου ή σε μια άλλη περίπτωση παραπλάνησε τον Πίτερ Πάρκερ να πιστέψει πως η θεία Μέι πέθανε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, αλλά τελικά πάντα έβρισκε τον δρόμο της φυλακής.

mysterio 607 O μεταλλαγμένος Φράνσις Κλουμ ως Mysterio.

Μετά από χρόνια αποτυχιών, o Mysterio επιστρέφει στον προσκήνιο της Marvel και με την ιστορία του «Daredevil: Guardian Devil», γραμμένη από τον Κέβιν Σμιθ. Εκεί ανακαλύπτει πως έχει όγκο στον εγκέφαλο και καρκίνο στους πνεύμονες από τα χημικά που χρησιμοποιεί για τα παραισθησιογόνα, και έχει ένα μόνο χρόνο για να ζήσει. Ετσι, αφού του δίνεται μια χαριστική έξοδος από την φυλακή, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή του από τον Spider-Man, μόνο που ανακαλύπτει από δημοσιεύματα πως ο τωρινός Spider-Man είναι απλά ένας κλώνος. Και έτσι στρέφει το ενδιαφέρον του στον Deredevil, όπου τον κάνει να πιστέψει πως ο Αντίχριστος εμφανίζεται στην Γη με την μορφή ενός μικρού κοριτσιού, αν και αργότερα ανακαλύπτεται και τα σχέδια του για άλλη μια φορά καταρρέουν. Η αποτυχία του αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να τον κάνει να αποφασίσει πως πρέπει να δώσει ένα τέλος στη ζωή του, και έτσι βγάζει ένα πιστόλι και αυτοκτονεί. Αν και ο Mysterio είχε παραπλανήσει αρκετούς με ψεύτικους θανάτους στο παρελθόν, εδώ ο θάνατός του δείχνει πραγματικός, μιας δεν έχει κανέναν λόγο για να ζήσει πια.

Αλλά, όπως σχεδόν πάντα γίνεται στα κόμικ, οι κακοί (και οι καλοί) ποτέ δεν μένουν πεθαμένοι για πολύ καιρό, κι έτσι ο Κούεντιν Μπεκ επιστρέφει για να δώσει μια «κοσμική ισορροπία» στο Σύμπαν της Marvel. Πέρα από τους Μπεκ και Μπέρκχαρτ, υπήρξαν κι άλλοι που φόρεσαν την στολή του Mysterio. O Φρανσις Κλουμ, ο οποιος έκανε την εμφάνισή του στο τεύχος 4 του Spider-Man/Black Cat: The Evil That Men Do, είναι ένας μεταλλαγμένος με την ικανότητα της τηλεμεταφοράς, και πήρε την ταυτότητα του Mysterio όταν αγόρασε τον εξοπλισμό του από τον Kingpin, ο οποίος είχε στην κατοχή του μετά την αυτοκτονία του Μπεκ. Τέλος ένας μυστηριώδης Αφροαμερικανός αγοράζει την στολή του Mysterio από τον Ρόντερικ Κίνγκσλεϊ, γνωστό και ως Hobgoblin, και ονομάζει τον εαυτό του Mysterion.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τομ Χόλαντ αποκάλυψε τον τίτλο του σίκουελ του «Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του»

mysterio 607 Daredevil vs. Mysterio από το «Daredevil: Guardian Devil».

Δυνάμεις

Μπορεί ο Mysterio να μην έχει υπερδυνάμεις, όπως κάποιοι άλλοι κακοί της Marvel, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είναι ένας αρκετά επικίνδυνος αντίπαλος. Ως ένας πρώην μάγος των ειδικών εφέ, ο Μπεκ μπορεί να δημιουργεί αρκετά πειστικές ψευδαισθήσεις οι οποίες μπορούν να πείσουν πως είναι πραγματικές τον καθένα, ακόμα και τους υπερήρωες, σβήνοντας την γραμμή μεταξύ της πραγματικότητας και φαντασίας. Είναι γνώστης του υπνωτισμού, μάγος, και γνωρίζει από χημεία και ρομποτική. Η στολή του έχει διάφορα gadgets και όπλα για να αντιμετωπίζει με ευκολία τους αντιπάλους του. Το κράνος του είναι φτιαγμένο από ειδικό πλεξιγκλάς και μπορεί να αναπνέει μέσα σε αυτό, προστατεύοντάς τον από τα δικά του χημικά. Εχει σόναρ για να μπορεί να μετακινείται με ευκολία μέσα στους καπνούς και στις ψευδαισθήσεις που δημιουργεί, το οποίο μάλιστα μπορεί να ακυρώσει την αραχνοαίσθηση του Spider-Man. Η στολή του περιέχει επίσης λέιζερ και ένα οξύ που μπορεί να διαλύσει τον ιστό του Spider-Man.

mysterio 607 O Τζέικ Τζίλενχαλ ως Mysterio στην ταινία «Spider-Man: Far From Home».

Ο Mysterio ήταν ένας από τους πρώτους και πιο παλιούς αντιπάλους του Spider-Man και όπως είναι φυσικό έχει κάνει την εμφάνισή του πέρα από τα κόμικς της Marvel, σε τηλεοπτικές σειρές, όπως τις σειρές κινουμένων σχεδίων «Spider-Man» και «Amazing Spider-Man», αλλά και σε αρκετά video games. Από την άλλη όμως είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη, αν και λέγεται πως ο χαρακτήρας του Μπρους Κάμπελ στα «Spider-Man» του Σαμ Ράιμι, με πρωταγωνιστή τον Τόμπι Μαγκουάιαρ, ο οποίος έκανε ένα μικρό cameo και στις τρεις ταινίες, θα αποκαλύπτονταν στην τέταρτη ταινία, η οποία δεν έγινε ποτέ, ως ο Κουέντιν Μπεκ, δηλαδή ως ο Mysterio.

To «Spider-Man: Μακριά Από τον Τόπο του» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιουλίου από τη Feelgood

Spider Man Far From Home ελληνικό πόστερ 607