Γυρίσματα

Το Flix κρατάει… ποτήρι, στα γυρίσματα της «Κόρης του Ρέμπραντ» του Νίκου Παναγιωτόπουλου

στα 10

Μπέζος, Λούλης, Δούκισσα Νομικού, Στάνκογλου, Λαζόπουλος, Μπαξεβάνη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι πρωταγωνιστές του φιλοξενούν το Flix σε μια κινηματογραφική δεξίωση γύρω από την πισίνα!

Το Flix κρατάει… ποτήρι, στα γυρίσματα της «Κόρης του Ρέμπραντ» του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Μια πολυτελής μονοκατοικία στα Καλύβια. Ενας κήπος με πισίνα, με το νερό ν’ αντανακλά ολόγυρα καθώς σουρουπώνει κι ανάβουν τα φώτα. Σέξι φορέματα, κομψά κοστούμια, όχι μόνο για τους ηθοποιούς, αλλά και για τους βοηθούς που όσο δε φωνάζουν «ησυχία», κάνουν και τους κομπάρσους στο κοσμικό πάρτι που είναι το περιβάλλον της νέας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου, μιας κωμωδίας μυστηρίου με τον τίτλο «Η Κόρη του Ρέμπραντ». Και για να ενισχύσει το καλοκαιρινό αεράκι, το ελικόπτερο απογειώνεται και προσγειώνεται κάνοντας τα δέντρα και τον σκύλο να τρελαίνονται. Τα γυρίσματα του 17ου φιλμ του Νίκου Παναγιωτόπουλου ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου κι ολοκληρώθηκαν μόλις χθες.

Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται στη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής βίλας, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας. Το σενάριο, γραμμένο από τον ίδιον τον Παναγιωτόπουλο, τον Ζάχο Παπαζαχαρίου και τον Μισέλ Φάις, παρακολουθεί την ίντριγκα γύρω από ένα σπάνιο πίνακα του Ρέμπραντ, που αποτελεί το Μήλο της Εριδος ανάμεσα σ’ ένα πλήθος μικροαπατεώνων και δήθεν κοσμικών. Συνδυάζοντας τη φάρσα με το μυστήριο, ο Παναγιωτόπουλος φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή όπου τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου έχουν γίνει δυσδιάκριτα. Κι αυτό με μια ελαφρότητα που σαρκάζει τη σοβαροφάνεια.

Σ’ ένα από τα τελευταία γυρίσματα της ταινίας, το Flix έκανε επίσκεψη στο σετ και μίλησε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο κι όσους πρωταγωνιστές του βρήκε, καλοντυμένους, γύρω από την πισίνα: τον Χρήστο Λούλη, τον Γιάννη Στάνκογλου, τη Δούκισσα Νομικού που ξανασυνεργάζεται με τον σκηνοθέτη μετά τη «Λιμουζίνα», τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, συχνή επισκέπτρια των ταινιών του Παναγιωτόπουλου ήδη από το «Αυτή η Νύχτα Μένει», αλλά και τον Γιάννη Μπέζο, σ’ ένα come back στο σύμπαν του Παναγιωτόπουλου μετά τη «Γυναίκα που Εβλεπε τα Ονειρα» του 1987 και τον Λάκη Λαζόπουλο που, παρεμπιπτόντως, εξελίσσει το δικό του κινηματογραφικό σενάριο, την ιστορία του πατέρα του! Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη βόλτα του Flix στα γυρίσματα της «Κόρης του Ρέμπραντ» και τσουγκρίστε μια σαμπάνια στην υγειά της ταινίας.

info

  • Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
  • Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ζάχος Παπαζαχαρίου, Μισέλ Φάις
  • Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας
  • Μοντάζ: Νίκος Πάστρας
  • Ηχος: Ορέστης Καμπερίδης
  • Σκηνικά: Διονύσης Φωτόπουλος
  • Κοστούμια: Μαριάννα Σπανουδάκη
  • Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
  • Παραγωγή: Alatas Films, Filmiki Productions
  • Ηθοποιοί: Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Λούλης, Λάκης Λαζόπουλος, Αλεξία Καλτσίκη, Δήμητρα Ματσούκα, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Καταλειφός, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, Φωτεινή Μπαξεβανη, Νίκος Χατζόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Νικόλας Χανάκουλας, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Κοτανίδης, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Καρακατσάνη

Ακολουθήστε την «Κόρη του Ρέμπραντ» στο facebook για να ενημερώνεστε για τα νέα της ταινίας

Διαβάστε ακόμη: