Γυρίσματα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν ξέχασα: To Flix στα γυρίσματα του «Park» της Σοφίας Εξάρχου

στα 10

Ετοιμο για τις πρεμιέρες του σε Τορόντο, Σαν Σεμπαστιάν και Λονδίνο, το «Park» της Σοφίας Εξάρχου ακολουθεί τη γενιά των Ολυμπιακών Αγώνων, μια δεκαετία μετά. Οι συντελεστές του μιλούν στην κάμερα του Flix για ό,τι απέμεινε από το όνειρο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που δεν ξέχασα: To Flix στα γυρίσματα του «Park» της Σοφίας Εξάρχου

Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, μια παρέα αγοριών ζει ανάμεσα στις εγκαταλελειμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Τα αγόρια περιφέρονται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια - βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων - και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο 17 χρονος Δημήτρης μαζί με την 22χρονη, πρώην αθλήτρια, Αννα, προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.

Διαβάστε ακόμη: Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Park 607

Park 607

Στο μεγάλου μήκους κινηματογραφικό της ντεμπούτο, η Σοφία Εξάρχου κοιτάζει πίσω στο ένδοξο παρελθόν μιας χώρας σε συνεχή κρίση και μπροστά στο μέλλον μιας γενιάς που προσπαθεί να αποδράσει, αναζητώντας με κάθε τρόπο μια δική του και όχι «δανεική» ενηλικίωση. Με το παρατημένο πλέον Ολυμπιακό Χωριό να δεσπόζει ως ένας από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές του, το «Park» φέρει πάνω του τη σφραγίδα μιας πρωτοεμφανιζόμενης δημιουργού που βάζει το δαχτυλό της ακριβώς εκεί που πονάει για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα, την απογοήτευση, το όνειρο και τη ζωή καθώς αυτή τρέχει πιο γρήγορα και από τη σκέψη των νεαρών της πρωταγωνιστών.

Διαβάστε ακόμη: Η Σοφία Εξάρχου και η Αμάντα Λιβανού μιλούν στο Flix για τη συμμετοχή του «Park» στο Screenwriters Lab και Directors Lab του Φεστιβάλ του Sundance

Park 607 Σοφία Εξάρχου

Park 607 Δημήτρης Κίτσος

Park 607 Σκηνή από τα γυρίσματα

Park 607 Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Park 607 Τόμας Μπο Λάρσεν

Park 607 Σκηνή από τα γυρίσματα

Η κάμερα του Flix συνάντησε τη Σοφία Εξάρχου, τους δύο νεαρούς πρωταγωνίστές της, τον Δημήτρη Κίτσο και την Δήμητρα Βλαγκοπούλου και τον Τόμας Μπο Λάρσεν που από τη Δανία του Τόμας Βίντερμπεργκ και των αστυνομικών σίριαλ έφτασε στην Αθήνα επειδή λάτρεψε το σενάριο της ταινίας. Δείτε τους παρακάτω να μιλούν, καθώς το «Park» ετοιμάζεται για τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες του στο τμημα Discovery του Φεστιβάλ του Τορόντο, στο Διαγωνιστικό των Νέων Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, στο Φεστιβάλ του Λονδίνου και σε αυτό της Βαρσοβίας, πριν φτάσει και στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2017.


Park / Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κίτσος, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ενούκι Γκβενετάτζε, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Παντελεάκης, Thomas Bo Larsen, Τζούλιο Κατσής, Γκόγκα Τσικλαούρι, Ντάβιντ Σίμτσακ, Μινέλλα Μπαλλή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζεγκίνογλου, Μάριο Τζούτι, Σάββας Μπαλαχαζβίλι, Γιώργος Μοναστηριώτης, Τεό Αγγέλοφ. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Monika Lenczewska. Ηχος: Στέφανος Ευθυμίου- Κώστας Βαρυμποπιώτης, Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσέρου Σκηνογράφος: Πηνελόπη Βαλτή. Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη. Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Σοφία Εξάρχου. Μουσική: the Boy. Παραγωγή: Neda Film, Faliro House. Συμπαραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ, Madants, Σοφία Εξάρχου. Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος. Συμπαραγωγοί: Klaudia Smiejia, Beata Rzezciczek. World Sales: Stray Dogs

Park 607

Διαβάστε ακόμη:

Park Poster 607