Ενημέρωση

Οι άντρες της Τζέιν Εϊρ

στα 10

Μια ακόμη διασκευή του φεμινιστικού μανιφέστου της Σαρλότ Μπροντέ ή μια εκδοχή πάνω στην αιώνια γυναικεία απομόνωση; Οπως και να το δείτε, το «Τζέιν Εϊρ» του 2011 διαθέτει μια εξαιρετική Μια Γουασικόφσκα στον κεντρικό ρόλο και γύρω της τρεις άντρες: τον Μάικλ Φασμπέντερ, τον Τζέιμι Μπελ και τον σκηνοθέτη Κάρι Φουκουνάγκα που μιλούν για την αναμέτρηση τους με το...κλασικό!

Οι άντρες της Τζέιν Εϊρ

Aν δεν γνωρίζετε τον Κάρι Φουκουνάγκα, ήρθε η ευκαιρία να τον ανακαλύψετε. Ο καλιφορνέζος σκηνοθέτης του ανεξάρτητου «Χωρίς Ονομα / Sin Nombre» του 2009 και νικητής του βραβείου σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς κατέληξε να αναλάβει τη διασκευή του «Τζέιν Εϊρ» για λογαριασμό του ΒΒC κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Λονδίνο. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε ήταν σαφής: για να δώσει τη δική του εκδοχή πάνω σε ένα πολυδιασκευασμένο αριστούργημα της λογοτεχνίας, ποτίζοντας το με ισχυρές δόσεις γοτθικού ρομαντισμού: ««Ξόδεψα πολύ χρόνο διαβάζοντας ξανά και ξανά το βιβλίο προσπαθώντας να υποθέσω τι ένιωθε η Σαρλότ Μπροντέ όταν το έγραφε. Αυτή η τρομακτική ατμόσφαιρα που πλακώνει όλη την ιστορία... Υπάρχουν κάτι σαν περισσότερες από 24 διασκευές του βιβλίου αλλά σπάνια βλέπεις αυτές τις σκοτεινές πλευρές. Συνήθως το αντιμετωπίζουν ως ένα ρομάντζο εποχής και νομίζω ότι το “Τζέιν Εϊρ” είναι πιο πολλά πράγματα».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Κάρι Φουκουνάγκα

Τον Τζέιμι Μπελ τον θυμάστε όλοι από το «Billy Elliot». Πιο ώριμος, αλλά πάντοτε ο ίδιος σπουδαίος ηθοποιός υποδύεται στο φιλμ τον ιερέα Τζον Ρίβερς, τον άνθρωπο που θα δώσει καταφύγιο στην Τζέιν Εϊρ και θα την αγαπήσει ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άντρα στη ζωή της: «Η ιστορία για μένα αναφέρεται στις επιλογές. Στην επιλογή να ακολουθήσεις την αγάπη της ζωής σου. Μια συναισθηματική επιλογή. Ή να ακολουθήσεις μια πιο προσγειωμένη ζωή».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Τζέιμι Μπελ

Τον Μάικλ Φασμπέντερ τον γνωρίζετε καλά. Οχι μόνο ως τον άνθρωπο που κέρδισε (δικαιωματικά) το βραβείο ερμηνείας στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για το ρόλο του στο «Shame» του Στιβ ΜακΚουίν, αλλά και ως τον πλέον πολλά υποσχόμενο νέο ηθοποιό της Μ.Βρετανίας. Τώρα μπορείτε να τον γνωρίσετε και ως έναν από τους πιο επιβλητικούς Εντουαρντ Φέρφαξ Ρότσεστερ της κινηματογραφικής ιστορίας. «Η Μια Γουασικόφσκα είναι το μέλλον. Είναι πραγματικά εκπληκτική. Και η Τζούντι Ντεντς... Νιώθω ευλογημένος που συζητάω μαζί της κάθε μέρα. Ελπίζω ότι θα πέσει πάνω μου λίγη από τη “χρυσόσκονη” της».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Μάικλ Φασμπέντερ

Παρακάτω σε ένα «αποκαλυπτικό» making of της ταινίας δείτε σκηνές από τα γυρίσματα, τους ηθοποιούς εν δράσει και το υποβλητικό σκηνικό μιας άλλης εποχής που θα μπορούσε να είναι και το...σήμερα.

Το «Τζέιν Εϊρ» του Κάρι Φουκουνάγκα θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.