Ενημέρωση

Ο άλλος Βέγγος

στα 10

Μερικές σπάνιες φωτογραφίες από τις «διαφορετικές» ταινίες του Θανάση Βέγγου. Εκείνες που κι ο ίδιος μοιάζει να αγαπούσε περισσότερo.

Flix Team
Ο άλλος Βέγγος
Στα γυρίσματα του «Ολα Είναι Δρόμος»

Για τους περισσότερους ήταν ο πράκτωρ 000, ο Θανάσης που ξέρει από βέσπα, ο «καλός μας άνθρωπος». Για κάποιους σκηνοθέτες όμως, ο Θανάσης Βέγγος ήταν κάτι περισσότερο από ένας κωμικός. Ο Παντελής Βουλγαρης έχει πει ότι είναι ένας άνθρωπος «που φέρνει μνήμες από το παρελθόν, από τον Μικρασιάτη, από τον άνθρωπο του Εμφυλίου, από τον άνθρωπο της εξορίας» ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τον έχει χαρακτηρίσει «λαϊκό ποιητή».

Αλλά κι εκείνος σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στην Μαρία Κατσουνάκη της Καθημερινής έλεγε «Ο Βούλγαρης, ο Κούνδουρος, ο Κατσουρίδης, έφεραν τη ζωή μου άνω κάτω. Ειδικά ο Κούνδουρος. Είμαστε μαζί στη Μακρόνησο. Μου είπε: “Θανάση, θα γυρίσω μια ταινία και θα σε βάλω να παίξεις”. Τι λεει ο άνθρωπος; Σκέφτηκα. Υστερα από χρόνια εμφανίζεται ο Κούνδουρος στην Καλλιθέα όπου δούλευα σε ένα πατάρι επισκευάζοντας τσάντες γυναικείες, πορτοφόλια και με έκανε ηθοποιό».

Η «Μαγική πόλη» ήταν η πρώτη του ταινία στο σινεμά και παρ ότι η κωμωδία τον μεταμόρφωσε σε λαϊκό ήρωα εκείνος μοιάζει στον απολογισμό του, να κρατά κάποιες ταινίες που ίσως δεν είναι οι πρώτες που σου έρχονται στο μυαλό ακούγοντας τ όνομα του.

Δείτε πιο κάτω μερικές φωτογραφίες από αυτές ακριβώς τις ταινίες: την «Μαγική Πόλη», τις «Ησυχες Μέρες του Αυγούστου», το «Ολα Είναι Δρόμος», την «Ψυχή Βαθιά».