Συνέντευξη

Η Ναταλί Μπάι μιλά στο Flix για τη «Γυναίκα με τη Μερσεντές» και... το κάθισμα του συνοδηγού

στα 10

Εμβλημα του γαλλικού σινεμά, από το '70 ως σήμερα, η Ναταλί Μπάι μοιράζεται με το Flix τις σκέψεις της, λίγο πριν από την έξοδο στην Ελλάδα της νέας της ταινίας.

Η Ναταλί Μπάι μιλά στο Flix για τη «Γυναίκα με τη Μερσεντές» και... το κάθισμα του συνοδηγού

Η Ναταλί Μπάι έχει παίξει τα πάντα. Από την «Αμερικάνικη Νύχτα» του Τριφό και τις ταινίες του Σαμπρόλ και του Σπίλμπεργκ, μέχρι τον Ξαβιέ Ντολάν, το «Λόρενς για Πάντα» και το «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου». Εχει απασχολήσει το κοινό, από τη θυελλώδη σχέση της, τότε, παλιά, με τον Τζόνι Χαλιντέι, μέχρι τα απανωτά Σεζάρ της. Είναι πανέμορφη, με το λαμπερό της πρόσωπο και τα πόδια της που έχουν μείνει κλασικά στην οθόνη, είναι εξαιρετική ηθοποιός, μια γεμάτη κύρος πρωταγωνίστρια. Εκτός απ' όταν δεν είναι - και παίρνει, με χάρη και δύναμη, το δεύτερο ρόλο.

Η ταινία «Η Γυναίκα με τη Μερσεντές» κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, από τη Filmtrade.

ναταλί μπάι 607

Στη «Γυναίκα με τη Μερσεντές» του Φρεντερίκ Μερμούντ, η Ναταλί Μπάι κρατά ρόλο συνοδηγού και είναι, φυσικά, ο καταλύτης στη δράση. Η κεντρική ηρωίδα της ταινίας, η Ντιάν της Εμανουέλ Ντεβός, χάνει τον γιο της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κι αποφασίζει να καταδιώξει μόνη της το ζευγάρι που θεωρεί, χωρίς πειστήρια, ότι είναι υπεύθυνο για το θάνατό του. Είναι, ωστόσο, η σύζυγος Μαρλέν της Ναταλί Μπάι που θα οδηγήσει, θέλοντας ή μη, την Ντιάν να εντοπίσει την ενοχή, την ευθύνη και την αλήθεια. Διαβάστε παρακάτω τα πέντε πράγματα που μάθαμε από τη Ναταλί Μπάι, μιλώντας μαζί της για τη «Γυναίκα με τη Μερσεντές», το σινεμά και τις σκοτεινές ή φωτεινές πλευρές της ζωής.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι 50 τηλεοπτικές πρεμιέρες του φθινοπώρου

ναταλί μπάι 607

Η σημασία ενός δεύτερου ρόλου Η ποιότητα ενός ρόλου δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό των σκηνών του. Ο ρόλος που είχα στην ταινία ήταν εξαιρετικά καλογραμμένος κι απλώς η ηρωίδα και οι σκηνές της μου άρεσαν τόσο, ώστε να τον αναλάβω.

Η συμπρωταγωνίστρια, Εμανουέλ Ντεβός Ηταν μεγάλη χαρά για εμένα να δουλέψω με την Εμανουέλ Ντεβός, μια ηθοποιό που αγαπώ τρομερά. Οι σκηνές μας ήταν εγκεφαλικές και σύνθετες, και η εγγύτητα μεταξύ μας μεγάλη, και παίξαμε μαζί με αυξημένη άνεση και απόλαυση.

η γυναίκα με τη μερσεντές 607

Γυναίκες και σινεμά Οι ρόλοι για γυναίκες ηθοποιούς στην Ευρώπη είναι συχνά εξαιρετικά ενδιαφέροντες. Μου αρέσει πολύ να παίζω με μια άλλη συμπρωταγωνίστρια, αλλά πάνω απ’ όλα μ’ ενδιαφέρει να δουλεύω μαζί με καλούς ηθοποιούς, είτε είναι γυναίκες είτε άντρες.

Κριτήρια επιλογής Στην καριέρα μου, από τα πρώτα της βήματα ως και τώρα, επιλέγω, κυρίως, σύμφωνα με την αξία μιας ταινίας συνολικά. Δηλαδή, το σενάριο, τον σκηνοθέτη, τους συνεργάτες και το ρόλο. Σημασία έχει το σύνολο – δεν θα δεχτώ ποτέ έναν καλό ρόλο σ’ ένα σενάριο που δεν με έχει κερδίσει.

η γυναίκα με τη μερσεντές 607

Αισιοδοξία ή απαισιοδοξία; Οι ταινίες μπορούν να επιλέγουν μια σκοτεινή ή μια φωτεινή αντιμετώπιση της ζωής. Για τον εαυτό μου, μπορώ να πω ότι δεν μου ταιριάζει ακριβώς κανένα από τα δύο. Είμαι μια ρεαλίστρια που αγαπά τον οπτιμισμό.

Η ταινία «Η Γυναίκα με τη Μερσεντές» κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, από τη Filmtrade.