Συνέντευξη

«Logan»: Οι Χιου Τζάκμαν, Πάτρικ Στιούαρτ και Τζέιμς Μάνγκολντ αποκλειστικά στην κάμερα του Flix

στα 10

Oι πρωταγωνιστές κι ο σκηνοθέτης της καλύτερης superhero ταινίας που είδαμε ως σήμερα μιλούν στο Flix για τον Wolverine, τα αντίο, το Brexit και τον Τραμπ.

«Logan»: Οι Χιου Τζάκμαν, Πάτρικ Στιούαρτ και Τζέιμς Μάνγκολντ αποκλειστικά στην κάμερα του Flix

Το «Logan», το ξέρετε ήδη είναι το αντίο του Χιου Τζάκμαν στον χαρακτήρα του Wolverine, τον οποίο όπως λέει ο ίδιος «δεν περίμενα στην αρχή ότι θα υποδυθώ περισσότερες από μία φορά», αλλά με τον οποίο κατέληξε να περάσει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια μέσα από τις ταινίες των Χ Men αλλά και τα προσωπικά φιλμ του ήρωα.

logan interviews 607

Η προηγούμενη ταινία με ήρωα των Wolverine ήταν επίσης σκηνοθετημένη από τον Τζέιμς Μάνγκολντ, αλλά όπως λέει ο ίδιος όταν τον ρωτάμε τι ήταν αυτό που τον έκανε να μείνει για ένα ακόμη φιλμ «δεν θα έμενα να κάνω μια ακόμη ταινία, αν δεν ήταν να κάνουμε κάτι ενδιαφέρον. Ηθελα κάτι αληθινό. Κάτι που δεν μοιάζει με μια ακόμη σαχλαμάρα». Και η αλήθεια είναι πως το «Logan» είναι με διαφορά η πιο «ενήλικη» και σκληρή ταινία της Marvel μέχρι σήμερα, μια ιστορία για κουρασμένους ήρωες, σε έναν κόσμο που μοιάζει εξίσου κουρασμένος με εκείνους.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2017: Οχι πια Wolverine, μόνο «Logan»

logan  607

«Δεν μπορείς να ζεις στις μέρες μας και να μην αντιλαμβάνεσαι πως χρειαζόμαστε οι ταινίες μας να αντανακλούν τον κόσμο μας» λέει ο Τζέιμς Μάνγκολντ για την απροσδόκητη ανακάλυψη πως το «Logan» είναι εκτός από μια θεαματική, έντονη περιπέτεια δράσης και μια ταινία με συναισθήματα ακόμη και πολιτική αίσθηση. «Μερικά αυτά για τα οποία μιλά το φιλμ είναι σήμερα πολύ πιο επίκαιρα απ’ όσο νομίζαμε ότι θα είναι, όταν το γυρίζαμε» λέει ο Χιου Τζάκμαν και δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις όταν για παράδειγμα βλέπεις σκηνές με έναν τοίχο στα σύνορα Μεξικού και Η.Π.Α. μια ιστορία που αφορά τους «άλλους» ή μια ομάδα παιδιών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα στον Καναδά.

Δείτε: Το τρέιλερ του «Logan» - ένας ελεγειακός αποχαιρετισμός στον Wolverine

logan  607

Κανείς δεν αρνείται την πολιτική αυτή πλευρά της ταινίας κι ο Πάτρικ Στιούαρτ μιλά ευθέως στην κάμερα για τον «ακατάλληλο άνθρωπο στον Λευκό Οίκο», ή για την «καταστροφική απόφαση του Brexit», πράγματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα στην ατζέντα της κουβέντας για μια ταινία με ήρωες από την πινακοθήκη της Marvel. Ομως το «Logan» δεν είναι μια ακόμη περιπέτειας για απλή κατανάλωση, φιλοδοξεί να σπρώξει τους ήρωες και τις συνθήκες τους σε μια περιοχή που σπάνια πηγαίνει το μαζικό σινεμά και κατορθώνει να κάνει μαζί ένα φιλμ χορταστικής, θεαματικής δράσης κι ένα μελαγχολικό φιλμ σχέσεων και χαρακτήρων που δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πάτρικ Στιούαρτ αποχαιρετά τους «X-Men»

logan  607

Ο Χιου Τζάκμαν, ο Πάτρικ Στιούαρτ κι ο Τζέιμς Μάνγκολντ είχαν κάθε λόγο να δηλώνουν περήφανοι για την ταινία όταν τους συναντήσαμε στο Βερολίνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του «Logan» στο πλαίσιο του φεστιβάλ και όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, είχαν μερικά εξίσου ενδιαφέροντα πράγματα να πουν on camera.


Δείτε ακόμη: