Ενημέρωση

Το Flix στην ταράτσα του «Xenia» με τον Πάνο Χ. Κούτρα

στα 10

Απόψε το «Xenia» κάνει την επίσημη ελληνική πρεμιέρα του και το Flix κάνει 15 + 1 αιφνίδιες ερωτήσεις στον Πάνο Χ. Κούτρα.

Το Flix στην ταράτσα του «Xenia» με τον Πάνο Χ. Κούτρα

Συναντήσαμε τον Πάνο Χ. Κούτρα για να συζητήσουμε μαζί του το «Xenia». Μιλήσαμε για το πόσο η Ελλάδα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ξένος, ακόμα κι αν έχεις ιθαγένεια. Αν μία τέτοια ταινία είναι απαραίτητη στις μέρες μας που ο Ξένιος Δίας έχει γίνει ειδική δύναμη καταστολής της αστυνομίας. Πόσο το σινεμά στέκεται ως το τελευταίο καταφύγιο διαφυγής, ή αν είσαι πολύ τυχερός, επικοινωνίας - αρχής ενός κοινωνικού, πολιτικού, προσωπικού διαλόγου. Μας είπε πώς βρήκε τους δυο πρωταγωνιστές του, πώς έστησε αυτό το road movie, πώς τέλειωσε την ταινία κάτω από αντίξοοες οικονομικές συνθήκες και ανατροπές. Μας εξομολογήθηκε αν μπορούν ακόμα οι Ελληνες σκηνοθέτες να ονειρεύονται την επόμενη ταινία ή η πολιτεία έχει αυτοπυροβοληθεί στο θέμα πολιτισμού - ενώ βρήκε έτοιμο έναν θρίαμβο.

Ολα αυτά θα τα δείτε στην οθόνη του Flix την επόμενη εβδομάδα, καθώς το «Xenia», θα κυκλοφορήσει κανονικά στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου.

Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Xenia» εδώ

Σήμερα όμως, μέρα της επίσημης πρεμιέρας του «Xenia» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, το Flix αποφάσισε κάτι πιο γιορτινό, πιο fun, πιο... camp.

Ανεβάσαμε τον σκηνοθέτη, μετά από όλη αυτή την σοβαρή κουβέντα, στην ταράτσα του «Xenia» για να πάρουμε όλοι λίγο αέρα και να κοιτάξουμε την Αθήνα από ψηλά. Και του κάναμε 15 + 1 αιφνίδιες ερωτήσεις - ένα μικρό teaser της κανονικής μας, επικείμενης συνέντευξης.

Ακούστε λοιπόν για το ροζ κούνελο, τη χρυσή αυγή και τον Ντέιβιντ Μπάουι:


.

Περισσότερο «Xenia»: