Συνέντευξη

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Κίκα Γεωργίου

στα 10

Κάθε μέρα, μέχρι την απονομή των τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι συστήνονται μπροστά στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2012 / Οι Υποψήφιοι: Κίκα Γεωργίου

Η Κίκα Γεωργίου είναι πλάσμα φωτεινό και πολυτάλαντο. Με σπουδές υποκριτικής, μουσικής και χορού στην Αμερική το βιογραφικό της περιλαμβάνει από κλασσικό θέατρο μέχρι μουσικές παραστάσεις που έχει σκηνοθετήσει η ίδια. Στη δεύτερη κινηματογραφική συνεργασία της με τον Γιώργο Γκικαπέππα στην «Πόλη των Παιδιών», η Κίκα ερμηνεύει με ζεστασιά, ειλικρίνεια και κουράγιο την ιστορία μίας αληθινής μετανάστριας από το Ιράκ, η οποία βρέθηκε να γεννάει μόνη της και αβοήθητη σ' ένα αθηναϊκό διαμέρισμα. Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι βρέθηκε υποψήφια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου, ούτε ότι όλοι μιλούν για την ερμηνεία της και την αμεσότητά της. Ακόμα κι ο φακός του flix την ερωτεύτηκε! Δείτε την να μιλάει για τη δουλειά της «με αγάπη και πίστη».

Η ταινία «Η Πόλη των Παιδιών» είναι υποψήφια σε 5 κατηγορίες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: εκτός από την Κίκα Γεωργίου που την συναντάμε στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου, η ταινία διαγωνίζεται στις κατηγορίες Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Γιώργος Γκικαπέππας), Σεναρίου (Γιώργος Γκικαπέππας), Ειδικών Εφέ (Γιώργος Αλαχούζος, Αργύρης Αλαχούζος) και Καλύτερης Ταινίας (με παραγωγό επίσηςτον Γιώργο Γκικαπέππα).

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες των φετινών τρίτων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα δοθούν σε τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 Μαΐου.