Συνέντευξη

Αφοπλιστικά όμορφος και πεισματικά ιδεαλιστής: Ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου

στα 10

Κι εξηγεί γιατί... «η στιγμή είναι τώρα»!

Αφοπλιστικά όμορφος και πεισματικά ιδεαλιστής: Ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ μιλάει στην κάμερα του Flix για το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου

Εχουν περάσει ακριβώς 30 χρόνια απ' όταν το «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν βυθίστηκε στη ζωή του δύτη Ζακ Μαγιόλ και μάς σύστησε έναν από τους παιδικούς μας έρωτες, τον Ζαν-Μαρκ Μπαρ, πιο όμορφο, γλυκό και μελαγχολικό απ' όσους νέους ηθοποιούς είχαμε δει ως τότε στην οθόνη. Φέτος, με την ευκαιρία του ντοκιμαντέρ «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου που βγαίνει την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου αποκλειστικά στον Δαναό, ο Μπαρ, αφηγητής στην ταινία, επισκέφτηκε την Ελλάδα (στην πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) κι έμοιαζε απολύτως... στα νερά του, εκπροσωπώντας ένα φιλμ που λέει αλήθειες: για τον εξω-κινηματογραφικό Ζακ Μαγιόλ, για τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και του μυαλού, για τη θαμπή γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, όταν τη βλέπεις μέσα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Διαβάστε ακόμη: Bαθιά ανάσα για την άνευ όρων βουτιά στο «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου

Πενήντα επτά χρόνων σήμερα, ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ - γεννημένος στη Γερμανία, μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια - παραμένει πανέμορφος, γλυκύτατος, αλλά κι εξαιρετικά δυναμικός και ξεκάθαρος στις απόψεις του για το σύγχρονο σινεμά και τις κοινωνικές διαστάσεις του. Πιο Ευρωπαίος στην ιδιοσυγκρασία του, παρά Αμερικανός, ο Μπαρ μίλησε στην κάμερα του Flix, με χαμόγελο και λόγο πολιτικό, ευπρόσδεκτα ρομαντικό, για την πρώτη του «σύγκρουση» με τη διασημότητα, το δικό του καλλιτεχνικό μονοπάτι ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, τον πολιτισμό ως αντίσταση και την ανθρώπινη ασημαντότητα. Δείτε το βίντεο παρακάτω, χωρίς ανάσα.

Το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου, «Dolphin Man», θα προβάλλεται από την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ μιλάει στο Flix για το «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου from flix.gr on Vimeo.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: