Συνέντευξη

Ινμα Κουέστα: Η Νύφη του «Ματωμένου Γάμου» μιλά στο Flix

στα 10

Γέμισε τη μεγάλη οθόνη με την αυστηρή, μεσογειακή ομορφιά της. Η Νύφη το ομολογεί: ο «Ματωμένος Γάμος» ήταν ένα έργο που τη διαμόρφωσε.

Ινμα Κουέστα: Η Νύφη του «Ματωμένου Γάμου» μιλά στο Flix

Η Ινμα Κουέστα είναι η νέα Ισπανίδα σταρ - ήταν ήδη από το 2006, όταν πρωταγωνιστούσε στην ισπανική σαπουνόπερα «Amar en tiempos revueltos», αλλά πέρασε δυναμικά κι ατμοσφαιρικά στο σινεμά με το «La voz dormida» της Ορτένσια Ροντρίγκες Γκαρσία που τής χάρισε το πρώτο της Βραβείο Γκόγια το 2011 και, για μας, με το «Blancanieves» το 2012. Από εκείνη την ανατρεπτική Χιονάτη, η Ινμα Κουέστα φέτος περνά σε κάτι αληθινά κλασικό, την κινηματογραφική διασκευή του «Ματωμένου Γάμου» του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, από την Πάουλα Ορτίθ. Η Κουέστα υποδύεται τη Νύφη, την εμβληματική ηρωίδα που διχάζεται ανάμεσα σε δυο άντρες, ανάμεσα στη λογική και στο πάθος. Λίγο πριν τη δούμε στον επόμενο ρόλο της, στη «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Ινμα Κουέστα μίλησε στο Flix για όσα την κάνουν να νιώθει Ισπανίδα, γυναίκα και ηθοποιός.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Ματωμένο Γάμο» της Πάουλα Ορτίθ

la novia 607

Στο σινεμά δεν θα έπρεπε να εστιάζουμε στο φύλο και σίγουρα αν η πραγματικότητα που ζούσαμε ήταν διαφορετική, δεν θα κάναμε αντίστοιχες ερωτήσεις. Στον κινηματογράφο δημιουργούν εξίσου καλά οι άνδρες και οι γυναίκες. Ως ηθοποιός νιώθω πολύ τυχερή που έχω παίξει σημαντικούς χαρακτήρες, όπου μια γυναίκα ήταν το επίκεντρο της ιστορίας. Δεν συμβαίνει όμως πάντα αυτό, υπάρχουν φορές που οι γυναίκες είναι κυρίως υποστηρικτικοί χαρακτήρες. Πιστεύω στην ισότητα και τη δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς και είναι σημαντικό να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

la novia 607

Είμαι μεγάλη θαυμάστρια του έργου του Λόρκα, υπήρξε πηγή έμπνευσης για την εξέλιξή μου στη δουλειά μου. Ειδικά ο «Ματωμένος Γάμος» ήταν ένα έργο που με διαμόρφωσε, στα πρώτα μου βήματα ως ηθοποιός. Ο ρόλος της Νύφης στο Ματωμένο Γάμο ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Είναι ένας μυθικός χαρακτήρας της ισπανικής λογοτεχνίας, αλλά την ίδια στιγμή το έζησα σαν ένα μεγάλο προνόμιο και ένα δώρο. Θέλω να πιστεύω πως το αντιμετώπισα με τον απαραίτητο σεβασμό και δέος.

la novia 607

Τα σπουδαία έργα μιλούν για θεμελιώδεις ανθρώπινες συγκρούσεις. Ο «Ματωμένος Γάμος» μιλά για το πάθος, το πεπρωμένο, την αγάπη. Είναι μια ιστορία που μάς συνδέει με κάτι από τη ζωώδη και ενστικτώδη πλευρά μας. Είναι μια ιστορία με παγκόσμια απήχηση.

la novia 607

Πιστεύω στην ισορροπία ανάμεσα στο πάθος και τη λογική. Δεν μπορείς να καθορίσεις μια κατάσταση, όταν ένα από τα δύο παίρνει τα ηνία του εαυτού σου και αρχίζεις να χάνεις τον έλεγχο.

la novia 607

Λατρεύω το σινεμά μας, το ισπανικό σινεμά, πιστεύω πως έχουμε μεγάλους δημιουργούς και μεγάλους ερμηνευτές, ιστορίες που αγγίζουν όλα τα είδη σινεμά, νέους σκηνοθέτες, άνδρες και γυναίκες, που επιθυμούν να μας διηγηθούν διαφορετικές ιστορίες. Νιώθω πολύ τυχερή που έχω εργαστεί με τόσο σημαντικούς ισπανούς σκηνοθέτες.

Η ταινία «Ματωμένος Γάμος» προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη, 14 Απριλίου, από την Tanweer. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.