Γυρίσματα

«Χρόνια Πολλά»: Το Flix στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χρίστου Γεωργίου

στα 10

Ενας πατέρας, μια κόρη, η σύγχρονη Αθήνα της αγάπης και της βίας: ο Χρίστος Γεωργίου ετοιμάζει τη νέα του ταινία και το Flix κρυφοκοιτάζει και μιλά με τους συντελεστές.

«Χρόνια Πολλά»: Το Flix στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χρίστου Γεωργίου

Δείτε στο τέλος του κειμένου το βίντεο από την επίσκεψη του Flix στα γυρίσματα του «Χρόνια Πολλά» και τις συνεντεύξεις με το σκηνοθέτη Χρίστο Γεωργίου και τους πρωταγωνιστές, Δημήτρη Ημελλο και Νεφέλη Κουρή.

Ο Χρίστος Γεωργίου δεν κάνει ταινίες βιαστικά: κάνει ταινίες ξεχωριστές. Το «Κάτω από τ' Αστρα» το 2001, το «Μικρό Εγκλημα» το 2008 κι ανάμεσα συνεργασίες στην τηλεόραση, ή δικά του ντοκιμαντέρ («Παιδιά των Ταραχών» το 2012, «Υστερα Μένει η Θάλασσα» φέτος, μαζί με τον Γιώργο Κούμουρο), μάς έχουν συστήσει έναν σκηνοθέτη ταυτόχρονα διακριτικό και δυναμικό, που μοιάζει να συμπυκνώνει τα δικά του χαρακτηριστικά, την επικαιρότητα της Αθήνας όπως τη γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια αλλά και μια κλασική, διαχρονική ιστορία αγάπης και σύγκρουσης, στη νέα του ταινία, το «Χρόνια Πολλά».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Τα νησιά του ελληνικού σινεμά - Η Θηρασιά στο «Μικρό Εγκλημα» του Χρίστου Γεωργίου

χρόνια πολλά 607

Το «Χρόνια Πολλά» ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που στηρίχτηκαν από το ταμείο συμπαραγωγών CNC - ΕΚΚ, κέρδισε την υποστήριξη του Eurimages, έστησε τη συμπαραγωγή της και μόλις τελείωσε τα γυρίσματά της, που έγιναν στο Δήλεσι και στην Αθήνα. Λίγο πριν το wrap, το Flix πήγε επίσκεψη στο παλιό κτίριο της Κλωνατέξ στη Λεωφόρο Κηφισού, αλλόκοτο και ατμοσφαιρικό το βράδυ και μίλησε με τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές του.

χρόνια πολλά 607

Η κεντρική ηρωίδα στο «Χρόνια Πολλά» είναι η 16χρονη Μαργαρίτα, με τη μορφή της Νεφέλης Κουρή. Το μεγάλο πρόβλημα της ζωής της είναι ο πατέρας της, ο Γιώργος (ενσαρκώνει η Δημήτρης Ημελλος), που είναι ΜΑΤατζής. Οταν ο Γιώργος βλέπει την κόρη του μέσα από τα δακρυγόνα στις ταραχές, εκείνος και η γυναίκα του, η Σοφία, αποφασίζουν ότι πατέρας και κόρη πρέπει να πάνε στο εξοχικό τους για λίγες μέρες σε μία προσπάθεια να προστατέψουν την κόρη τους και να διασώσουν ό,τι μπορούν από τη σχέση τους.

Ο Χρίστος Γεωργίου, ο Δημήτρης Ημελλος και η Νεφέλη Κουρή μίλησαν για το «Χρόνια Πολλά» στην κάμερα του Flix, πλάθοντας μπροστά μας το σύμπαν μιας ταραγμένης εποχής και λίγων, σταθερών συναισθημάτων. Δείτε παρακάτω το βίντεο.

info

Χρόνια Πολλά Σκηνοθεσία, Σενάριο: Χρίστος Γεωργίου | Εκτέλεση Παραγωγής: Ματθαίος Βούλγαρης | Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Γιαννέλλης | Σκηνικά: Μιχάλης Σαμιώτης | Μοντάζ: Αλίκη Παναγή | Μουσική: Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου | Ηχος: Ντίνος Κίττου | Βοηθός Σκηνοθέτης: Καρολίνα Ζαπατίνα | Casting: Athens Casting, Αλεξ Κέλλυ | Ηθοποιοί: Δημήτρης Ημελλος, Νεφέλη Κουρή, Μυρτώ Αλικάκη, Βασίλης Μαγουλιώτης | Η ταινία είναι συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας | Παραγωγή: Lychnari Productions Ltd, Viewmaster, Twenty Twenty Films, Manny Films | με την υποστήριξη των Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Centre National du Cinéma et de l’image animé, Medienförderung GmbH | Παραγωγή: Παραγωγή: Θανάσης Καραθάνος, Κώστας Λαμπρόπουλος, Birgit Kemner, Χρίστος Γεωργίου

Δείτε ακόμη: