Ενημέρωση

Trick or Treat: Δέκα σκηνές που μας ανάγκασαν να γιορτάσουμε το Halloween

στα 10

Διάσημη στη μυθολογία του κινηματογραφικού τρομου, η νύχτα του Halloween έχει εμπνεύσει από ολόκληρες ταινίες μέχρι μερικές αξιομνημόνευτες σκηνές. Αυτές είναι οι καλύτερες - και όχι απαραίτητα οι πιο τρομακτικές.

Trick or Treat: Δέκα σκηνές που μας ανάγκασαν να γιορτάσουμε το Halloween

Ακόμη κι αν ο Τζον Κάρπεντερ δεν είχε κλειδώσει μια για πάντα το τι ακριβώς μπορεί να σου συμβεί τη νύχτα του Halloween, η πιο τρομακτική γιορτή της Αμερικής παραμένει ένα κινηματογραφικό λάιτ μοτίφ, ικανό να σπείρει τον πανικό ακόμη σε όποιον δεν είναι ακριβώς έτοιμος να απαντήσει σωστά όταν μασκαρεμένα παιδάκια τον ρωτούν με νόημα «Trick r Treat».

Οι δέκα σκηνές (όχι απαραίτητα οι πιο τρομακτικές ή μήπως ναι;) που ακολουθούν το αποδεικνύουν.

Διαβάστε ακόμη: «This is Halloween»: Μετράμε τα 12 καλύτερα τηλεοπτικά Halloween


Ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης του Χένρι Σέλικ / Ανθολογία ήδη από τη σύλληψή της, η εναρκτήρια σκηνή του «Nightmare Before Christmas» με το «This is Halloween» προδίδει ακριβώς τη φιλοσοφία ζωής του Τιμ Μπάρτον, πως κάθε χαρμόσυνη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου έχει τις ρίζες της στη φρίκη. Ο Ντάνι Ελφμαν απλά μεγαλουργεί (και στο bonus disc της επανακυκλοφορίας του 2006 το τραγουδάει και ο Μέριλιν Μάνσον).


Το Κοράκι του Αλεξ Πρόγιας / Σε μια ταινία πιο μυθική και από το μύθο του πρωταγωνιστή της, Μπράντον Λι, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, τα λίγα δευτερόλεπτα της σκηνής της νύχτας του Halloween θα βρουν τον καταραμένο Ερικ, για μοναδική φορά στη ζωή του να μην μοιάζει «διαφορετικός» απ' όλους τους υπόλοιπους. Και να χαμογελά από ευτυχία.


Donnie Darko του Ρίτσαρντ Κέλι / Μεγαλοφυής ταινία, μεγαλοφυής σκηνή, ένα τριπάκι στο μυαλό ενός προβληματικού εφήβου, ένα μόνιμο Halloween πάρτι που διαδραματίζεται στο υποσυνείδητο όσων δεν κατάλαβαν ποτέ αυτόν τον θεότρελο κόσμο. Υπό τους ήχους του «The Killing Moon» των Echo & the Bunnymen.


Meet me in St. Louis του Βινσέντε Μινέλι / Πριν ακόμη το Halloween γίνει μια commercial εμποροπανήγυρη, τότε που ένα παιδί κατάφερε να γίνει ήρωας για μια νύχτα. Σε ένα μαγικό φιλμ για την αθωότητα που κρύβεται πίσω από τη φοβία της ενηλικίωσης.


Εντ Γουντ του Τιμ Μπάρτον / Ακόμη κι αν δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περνάς το Halloween βλέποντας τηλεόραση μαζί με τον Μπέλα Λουγκόζι, η αλήθεια ενός παιδιού μπορεί να είναι τελικά το πιο τρομακτικό πράγμα στον κόσμο. All - time classic!


Ε.Τ. Ο Εξωγήινος του Στίβεν Σπίλμπεργκ / Δύο λεπτά μεγαλειώδους σινεμά και ένα POV μέσα από τα μάτια του E.T. για τη σημασία του να είσαι ξένος ακόμη και όταν κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα σου.


To Kill A Mockingbird του Ρόμπερτ Μάλιγκαν / Ενα σπουδαίο βιβλίο, μια σπουδαία ταινία, μια σπουδαία σκηνή που διαδραματίζεται τη νύχτα του Halloween, όταν ο εφιάλτης έχει πρόσωπο και δύο παιδικά μάτια μπορούν απλά να χάσουν για πάντα την αθωότητά τους.


O Xάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος του Κρις Κολόμπους / Τίποτα δεν είναι ακριβώς φυσιολογικό στο Χόγκουορτς. Γιατί λοιπόν το Halloween να μην αποτελείται από ιπτάμενες κολοκύθες και ένα ανθρωποκυνηγητό με τέρατα στους σκοτεινούς διαδρόμους του. Ευτυχώς ο Χάρι Πότερ ήταν τότε ακόμη ένα παιδί...


Mean Girls του Μαρκ Γουότερς / «Στον συνηθισμένο κόσμο, το Halloween είναι όταν τα παιδιά μεταμφιέζονται και ικετεύουν για ένα γλυκό. Στον κόσμο των κοριτσιών, το Halloween είναι η μία νύχτα μέσα στο χρόνο που μπορείς να ντυθείς σαν τσούλα και τα υπόλοιπα κορίτσια δεν μπορούν να πούν τίποτα γι' αυτό.». Σαφές!


Halloween του Τζον Κάρπεντερ / Η απόλυτη ταινία για το Halloween, αυτό που θα ευχόσουν να μην συμβεί ούτε στον εχθρό σου, μια ταινία - εφιάλτης που μεγαλώνοντας γίνεται πιο τρομακτική απ' όταν την έβλεπες όταν ήσουν παιδί. Καταναλώνεται ολόκληρη, πάντα με δική σου ευθύνη.

Διαβάστε ακόμη: