Γυρίσματα

Η Μαργαρίτα Μαντά μοιράζεται λίγο από το «Για Πάντα» της

στα 10

Οσο το «Για Πάντα», η νέα ταινία της Μαργαρίτας Μαντά, γυρίζεται στην Αθήνα, το Flix πέρασε μια βόλτα από το σετ και μίλησε με τους συντελεστές και τη σκηνοθέτη.

Η Μαργαρίτα Μαντά μοιράζεται λίγο από το «Για Πάντα» της

Πριν τρία χρόνια, η Μαργαρίτα Μαντά είχε καταγράψει ιστορίες αγάπης στην Αθήνα, στη «Χρυσόσκονη», μέσα σε μια πόλη που άθελά της κατέληγε να συντρίβει το ρομαντισμό. Σήμερα, που τα πράγματα μοιάζουν ακόμα πιο ζοφερά, η Μαντά επιλέγει την Αθήνα ως ντεκόρ για το όνειρο, την ουτοπία.

Η νέα της ταινία, «Για Πάντα», με πρωταγωνιστές την Αννα Μάσχα και τον Κώστα Φιλίππογλου, είναι μια ιστορία αγάπης, ένα τρυφερό παραμύθι που ξετυλίγεται στην Αθήνα, στις διαδρομές της που για χρόνια κατέγραψαν ρομάντζα και πάθη και προσπαθούν και σήμερα να εντοπίσουν πού κρύβεται η αισιοδοξία και η ελπίδα.

mantacamera

Το Flix έκανε επίσκεψη στα γυρίσματα του «Για Πάντα» (που ήδη ταξίδεψε στη Γαλλία για τα Paris Projects), κρυφοκοίταξε τη δημιουργία της ταινίας και μίλησε με τη σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι μάθαμε για το δικό τους… για πάντα.

klaketa

Σύνοψη

«Μια φορά κι έναν καιρό, η Αθήνα είχε ποτάμια. Ποτάμια που ο κόσμος τα αγαπούσε και τα λάτρευε σαν μικρούς θεούς. Με τα χρόνια, όμως, αυτά τα ποτάμια σκεπάστηκαν. Εγιναν δρόμοι και λεωφόροι. Οι μικροί θεοί της πόλης σώπασαν. Οι άνθρωποι έπαψαν να αγαπάνε ο ένας τον άλλον και η πόλη βυθίστηκε στη θλίψη…»

Ετσι ξεκινά το παραμύθι του Κώστα. Ο Κώστας είναι οδηγός στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ζει μόνος, χωρίς σχέση και κοινωνικό περίγυρο. Πιστεύει πως το τραίνο που οδηγεί καθημερινά έχει φτιαχτεί πάνω στον φανταστικό ρου των αρχαίων ποταμιών της πόλης που σκεπάστηκαν.

Η Αννα είναι πωλήτρια σε εκδοτήριο ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στον Πειραιά. Ζει μόνη, χωρίς σχέση και κοινωνικό περίγυρο. Παίρνει καθημερινά τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για να πάει από το σπίτι στη δουλειά της και το αντίστροφο.

Ο Κώστας και η Αννα αργοπεθαίνουν από έλλειψη αγάπης μέσα σε μια πόλη που αργοπεθαίνει από έλλειψη αγάπης. Την Αθήνα του 2012.

Ο Κώστας ερωτεύεται την Αννα την οποία μεταφέρει καθημερινά από το Θησείο στον Πειραιά και το αντίστροφο. Την αγαπά από μακριά, χωρίς να τολμά να την προσεγγίσει. Προσπαθεί να αρθρώσει σε μια ιστορία το παραμύθι του να της το χαρίσει.

info

Σενάριο, σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά Παραγωγή: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Κεφάλας, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Μαργαρίτα Μαντά Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου Σχεδιασμός Ηχου: Αλίκη Παναγή Μοντάζ: Αγγέλα Δεσποτίδου Σκηνικά: Μαργαρίτα Μαντά Ενδυματολόγος: Τριάδα Παπαδάκη Οργάνωση Παραγωγής - Α' Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανιές Σκλάβου Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Χατζηβογιατζής Πρωταγωνιστούν: Αννα Μάσχα, Κώστας Φιλίππογλου Μια παραγωγή της Faliro House και των CL Productions, KINESTET Η ταινία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ενωσης