Άποψη

Γιατί κάποιος να σπάσει πλάκα με το θάνατο του Κώστα Γαβρά;

στα 10

Ενα ψεύτικο tweet της νέας Υπουργού Πολιτισμού που ανακοίνωνε το θάνατο του Κώστα Γαβρά ήρθε να προστεθεί στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα ελληνικά social media - με φαιδρότητα όπως σχεδόν και οτιδήποτε άλλο.

Γιατί κάποιος να σπάσει πλάκα με το θάνατο του Κώστα Γαβρά;

Αν βρίσκεστε στα social media και διαβάζετε την τελευταία ώρα όλα όσα γράφονται για το «θάνατο» του Κώστα Γαβρά, ξέρετε ήδη αλλά να σας ενημερώσουμε ξανά πως ο Κώστας Γαβράς χαίρει άκρας υγείας.

Ενα tweet από ένα ψεύτικο λογαριασμό της νέας Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά που ανακοίνωνε το θάνατό του ενεργοποίησε δημοσιογράφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάποιοι δεν διασταύρωσαν καλά και ανακοίνωσαν με τη σειρά τους το νέο, μέχρι που ένα... τηλεφώνημα στον ίδιο τον Κώστα Γαβρά έλυσε το μυστήριο.

Διαβάστε ακόμη: Fake News Alert - Ιούνιος 2017! O Κλιντ Ιστγουντ όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά ζει και βασιλεύει!

Γαβράς

«Παράξενα πράγματα», δήλωσε ο Κώστας Γαβράς όταν έμαθε το «αστείο».

Αστείο μόνο για όσους το βρίσκουν αστείο ή για όσους δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι νέο το γεγονός πως σε twitter και Facebook κυκλοφορούν περισσότερα fake news από αληθινά. Και πως η χρήση τους για λόγους πολιτικού ανταγωνισμού έχει γεμίσει το σύμπαν από πληρωμένα trolls που κάνουν το timeline σας να μοιάζει με ένα ναρκοπέδιο από ψεύτικες ειδήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Σεπτέμβριος 2015 - Ο Τέρι Γκίλιαμ ζητά συγνώμη που... είναι νεκρός

Ο υγιέστατος Κώστας Γαβράς ετοιμάζει αυτήν την εποχή την ταινία που βασίζεται πάνω στο «Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάννη Βαρουφάκη - διαβάστε αναλυτικά εδώ. Παρά τα φαινόμενα, όχι αυτό δεν είναι ακόμη ένα fake news.

Γαβρασ